Spitalul Județean Neamț sub lupa unei anchete jurnalistice marca Tolontan – scandalul „Vitalaire”


O BĂTRÎNĂ DIN NEAMȚ A RECLAMAT ÎN 2015 MINISTRULUI CADARIU CĂ „DOCTORUL MI-A DAT FORȚAT UN APARAT VITALAIRE”! URMAREA: CAS A CONFIRMAT, DAR A DAT CORPORAȚIEI DOAR „UN AVERTISMENT SCRIS” – este titlul unei investigații marca Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform jurnaliștilor, bolnava povestește cum a primit un aparat de oxigen pe filiera medic – companie și cum „apoi firma m-a pus să-i dau bani, deși nu folosisem deloc aparatul!”

Pe scurt:
– Pacienta s-a internat în iunie 2015 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.
– La externare, doctorul de la cardiologie i-a recomandat un aparat Vitalaire pe care un agent i l-a adus în aceeași zi acasă.
– Cineva a întocmit documentele și a semnat-o și pe pacientă, pentru că CAS Neamț a decontat o lună către Vitalaire.
– După ce bătrîna s-a plîns ministrului printr-o scrisoare, CAS Neamț a controlat cazul.
– Inspectorii au descoperit că medicul nici măcar nu trecuse în fișe sau în recomandările de la externare aparatul de oxigen!
– Singura sancțiune a fost ”avertisment scris pentru firma Vitalaire”.

La cererea ziarului, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a prezentat conținutul unei scrisori pe care, acum un an de zile, o pacientă pensionară dintr-o comună din județul Neamț a adresat-o ministrului Sănătății, Achimaș Cadariu.

„Domnule ministru, am fost internată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, își începe femeia epistola.

Pe 26 iunie 2015, domnișoara doctor de la secția de cardiologie i-a dat soțului meu o recomandare pentru un aparat de oxigen, dar fără să-i spună care sînt procedurile pentru acest aparat, povestește bătrîna.

E începutul tristei sale aventuri.

Continuarea o puteți citi – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE