Spectacolul „Un stejar”, va avea o nouă reprezentaţie vineri, 19 mai 2017, cu participarea Anamariei Marinca

Unic în spațiul teatral românesc prin formula inedită propusă de Tim Crouch dar și prin valoarea de rememorare afectivă a prestigiului Teatrului Tineretului, spectacolul Un stejar, în regia lui Bobi Pricop, va avea o nouă reprezentaţie vineri, 19 mai 2017, ora 19.00, la Sala Mare, cu participarea ANAMARIEI MARINCA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ineditul piesei Un stejar constă în faptul că unul dintre cei doi actori care vor juca în spectacol acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului. Actorul invitat va urca pe scenă, alături de actorul Teatrului Tineretului, Mircea Postelnicu, fără să știe nimic despre piesă și fără să fi văzut spectacolul în prealabil. O miză importantă a proiectului este aceea de a readuce în fața publicului pietrean actorii care au contribuit la crearea fenomenului Piatra Neamț în lumea teatrală românească. Până în prezent, au participat la acest proiect actorii: Claudiu Bleonţ, Ana Ciontea, Paul Chiribuţă, Constantin Cojocaru, Cezar Antal.

Prinsă de proiecte pe mai mai multe continente, Anamaria Marinca a găsit răgazul de a se întoarce pe scena debutului său teatral, fapt pentru care îi mulţumim!

Succesul său internaţional s-a produs în 2005, odată cu miniserialul de televiziune Sex Traffic, pentru care a obţinut Premiul BAFTA, Premiul GEMINI, premiul oferit de Royal Television Society, la categoria Cea mai bună actriţă.

Actriţă reprezentativă de film şi de teatru este cunoscută de către publicul din România în special ca protagonista filmului 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile al lui Cristian Mungiu, peliculă laureată în 2007, la Cannes. Pentru rolul Otilia din acest film, a obţinut numeroase premii dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional al Filmului de la Stokholm şi la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs, Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, (2008). A jucat rolul Smarandei Ciocăzan, în filmul Boogie al lui Radu Muntean, pentru care a primit Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi Premiul Uniunii Producătorilor de Film din România, pentru cea mai bună actriţă, în 2008.

  A jucat, până în prezent, în peste 20 de lung-metraje,  9 scurt-metraje, 12 seriale de televiziune. Dintre filme, amintim: Ghost in the Shell (2017), în care joacă rolul doctorului Dahlin Trailer, alături de Scarlett Johansson și Juliette Binoche; Fury / Furia: Eroi anonimi (2014), rolul Irma Trailer, alături de Brad Pitt; The Countess (2009), rolul Anna Darvulia, alături de William Hurt şi Julie Delpy.

Ca actriţă de teatru, a jucat pe scene prestigioase precum: National Theatre London, Young Vic Theatre London, Royal Court Theatre, însă debutul său teatral s-a produs pe scena Teatrului Tineretului, în anul 2000, cu rolul Suzy din spectacolul Ocean Café, în regia lui Radu Afrim, pe texte de Radu Macrinici, Saviana Stănescu, Ştefan Caraman, Alina Nelega, Gianina Cărbunariu. A fost angajată a acestei instituţii din octombrie 2000 până în septembrie 2002, perioadă în care a jucat: Votaţi…Escu, un spectacol de Felicia Dalu (2001); Cocoşei şi puicuţe de W. Russell, regia Vlad Massaci, rolul Linda (2001); Bekkanko de A. Fujita, regia Cristian Juncu, rolul Yuki (2001); Împăratul muştelor de N. Williams, regia Ada Lupu, rolul Jack (2001); Don Juan de Molière, regia Mircea Anca, rolul Statuia (2002).

Vă aşteptăm la cel mai experimental spectacol al Teatrului Tineretului!

PUBLICITATE