Spectacol de CAPOEIRA la Piatra-Neamț – sâmbătă, 17 septembrie


adie-c-poster-page-001Sâmbătă 17 septembrie 2016 începând cu ora 12:00 va avea loc un SPECTACOL DE CAPOEIRA, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spectatorii vor avea ocazia să vadă o explozie de muzică, culoare, acrobaţie, luptă şi exuberanţă specifice spiritului brazilian.
Participanții la acest festival se vor bucura de informatii privind istoria capoeirei, maculele (un dans războinic de origine africană), muzică tradiţională braziliană, samba de roda, petrecere braziliană.

Programul evenimentului:
12:00 – 12:30 Deschiderea evenimentului, prezentarea invitaților: Grupul Capoeira Brasil Romania si Capoeira Suceava – Grupul Capoeira Brasil
12.30 – 13.00 Prezentarea instrumentelor tradiționale, seminar de muzică
13.00 – 13.30 Capoeira, puxada de rede
13.30 – 14.00 Pauză
14.00 – 14.30 Capoeira aerobic (demonstratie realizata de: prof. Moncea Emilian si Gavril Lica)
14.30 – 15.00 Capoeira fit (demonstratie realizata de: prof. Iulian Dumitru, Lucian Clipaciuc si Ciochina Bogdan)
15.00 – 15.30 Maculele – dans tribal african, roda de maculele
15.30 – 16.30 Spectacol de Capoeira & Roda de închidere: Grupul Capoeira Brasil Romania si Capoeira Suceava – Grupul Capoeira Brasil

Mai multe informații – AICI

Sambata, pe 17 septembrie 2016, are loc primul spectacol de CAPOEIRA in Piatra-Neamt. Evenimentul este organizat de asociatia A.D.I.E. (Asociatia pentru Dezvoltare si Inovare in Europa) cu dorinta de a dezvolta si promova viata culturala a judetului Neamt prin diversitate culturala si inedit.

Pentru majoritatea dintre noi, Brazilia inseamna fotbal, samba, distractie si carnavaluri, insa cu siguranta am uitat ceva: capoeira, o forma de arta martiala ce rezulta dintr-o combinatie magnifica de lupta, dans si muzica. Aceasta forma de expresie artistica isi are radacinile in continentul african, dar s-a maturizat in spatiul unic, oferit de cultura si traditiile braziliene. Aceasta activitate cucereste privitorul prin estetismul sau, forma actuala de prezentare, fiind o combinatie stilizata intre arte martiale, dans, acrobatie, muzica si ritualuri. Capoeira este in acelasi timp mod de viata, muzica, cantec, sport, spectacol, scoala si lupta.  Ea reprezinta si o metafora a vietii, o conversatie intre doua persoane aflata in diverse stari sufletesti si atitudini comportamentale, o improvizatie si un tezaur de traditii si ritualuri.

In cadrul evenimentului, se va organiza si un seminar de prezentare a intrsumentelor muzicale folosite, cum sunt ele pregatite, cum suna si care este rolul acestora in manifesatrea capoeira. Programul evenimentului este detaliat pe pagina oficiala de facebook, incepand cu orele 12:00 si finalizandu-se la 17:00. Finalul va fi o surpriza plina de culoare, dans, acrobatie, traditie, cultura, lupta, o manifestare completa de capoeira.

Capoeira va fi prezenta la Piatra-Neamt in forma si manifestare autentica prin colaborarea cu Asociatia sportiva „K-NOI” din Iasi, dar si Asociatia Club Sportiv Capoeira Fit din Suceava.

Invitam toti locuitorii nemteni si nu numai sa traiasca si sa simta o experienta de neuitat prin participarea la acest eveniment de o frumusete hipnotica, oferita atat privitorului cat si participantului direct. Emotia generata de aceasta activitate o poate simti toti cei care doresc sa se implice direct, important fiind doar sa vina echipati corespunzator pentru miscare.

D.M.B.
PUBLICITATE