Sorina Avădanei (Colegiul „Calistrat Hogaș”) a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie


CaptureEleva Sorina Avădanei (clasa a XII-a), de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, a reprezentat cu succes România la Olimpiada Internațională de Geografie, care va avea loc, în acest an, la Beijing (China). Aceasta a reușit să câștige medalia de bronz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Eleva nemțeancă a a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Geografie după ce a trecut de etapa națională a Olimpiadei  de Geografie, ce s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie, și în urma căreia elevii nemțeni au dus, prin rezultatele lor, județul Neamț pe poziția a VI-a în clasamentul pe țară.

România a participat la Olimpiada Internațională de Geografie, care s-a desfășurat la Beijing în perioada 19-22 august, cu patru elevi, iar doi dintre ei au obținut medalii de aur. Este vorba despre eleva plutonier Sabina Calișevici și Adrian Toma.

Ceilalţi doi elevi din lotul României, Radu Artiom din Bucureşti şi Sorina Avădanei, din Neamţ, au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz.

Lotul României a fost pregătit de profesorii Dorin şi Cornelia Fiscutean. La competiţie au participat 29 de ţări, competitorii susţinând trei probe, toate în limba engleză. Medaliile vor fi decernate luni, la Beijing. – notează libertatea.ro

Dan Mihail B.
PUBLICITATE