Sorin Grindeanu, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis


Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE, a fost desemnat, vineri dimineata, premier de presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala. Sorin Grindeanu urmeaza sa alcatuiasca lista ministrilor din noul Guvern, dupa care va urma votul de investitura in Parlament.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sorin Grindeanu, presedintele Consiliului Judetean Timis si membru PSD, a fost cea de-a doua propunere a coalitiei PSD – ALDE pentru functia de premier, dupa Sevil Shhaideh, propunere respinsa de Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu a avut joi, la o zi dupa ce a fost propus de PSD-ALDE pentru functia de prim ministru, o scurta intalnire cu seful statului, in urma careia i-a lasat lui Klaus Iohannis „o impresie pozitiva”, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Prezidentiala.

D.M.B.
PUBLICITATE