Soluţii de dezvoltare şi modernizare a cartierului Speranţa din Piatra Neamț


Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic a prezentat soluţiile pentru dezvoltarea şi modernizarea cartierului Speranţa, parte din programul de guvernare locală Piatra Neamţ 2020.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 DSC_1340„În calitate de primar, sunt interesat de dezvoltarea orașului în toate punctele sale, în toate cartierele. Nu-mi este indiferentă nicio zonă și consider că fiecare cetățean al municipiului Piatra Neamț are dreptul la servicii egale și de calitate, indiferent de zona în care locuiește, indiferent de statutul social. Până acum, au fost demolate cele două clădiri care reprezentau un pericol şi s-au găsit soluţii pentru persoanele care locuiau în ele, a fost igienizată întreaga zonă şi s-a montat un loc de joacă, a fost amenajat un teren de sport. Totodată , în Speranţa a fost  înfiinţat un centru de permanenţă servicii medicale, centru extrem de util pentru locuitorii din cartier care nu mai sunt astfel nevoiți să meargă în alte zone pentru aceste servicii. Mai mult decât atât, în curând în zonă va fi deschisă şi o farmacie. Au fost deja asfaltate o parte din străzi, la celelalte au fost executate lucrări de reparații  și a fost  amenajată o stație de autobuz. De asemenea , au fost inventariate locuinţele libere care  vor fi acordate solicitanţilor pe categorii. În ceea ce priveşte locuinţele ANL, este în desfăşurare procedura de reactualizare  a dosarelor până pe 3 mai, iar la sfâşitul acestei luni vor fi repartizate.” a declarat primarul Dragoş Chitic

Totodată , primarul Dragoş Chitic a făcut referire şi la acţiunile viitoare pe care le va intreprinde alături de echipa liberală. „Vom face o nouă solicitare către Guvernul României, prin parlamentarii PNL pentru a asigura finanţarea celor două obiective educaţionale începute : scoală şi gradiniţă, obiective  absolut necesare în  cartierul Speranţa.  De asemenea, vom realiza, cu finanțare europeană o reţea nouă şi modernă de iluminat public. Desigur vom continua şi vom duce la bun sfârşit proiectele aflate în derulare şi mă refer aici la reabilitarea  fostei Hale 18  pentru a fi transformată într-un depozit  pentru alimentele  venite de la Uniunea Europeană, vom continua montarea de mobilier stradal , vom monitoriza înreaga zonă prin camere de supraveghere video şi vom contiua activitățile de plantare gazon, arbori și arbuști. Mai mult decât atât, pe listele de consileri locali vom propune o persoană care locuieşte în zonă şi care va răspunde de cartierul Speranţa. Va fi interfața dintre Primărie și locuitorii de aici. ” a adăugat primarul Dragoş Chitic.

Senatorul Eugen Ţapu-Nazare a subliniat atributele liberale care definesc o comunitate şi a asigurat susţinerea investiţiilor pentru a asigura progresul pe termen mediu și lung.

DSC_1357Vom înainta Ministerului Educației o solicitare de acordare de fonduri pentru construcția școlii și grădiniței din cartierul Speranța, obiective asumate de guvernele liberale, dar care au fost abandonnate de  către guvernele PSD. Aici, aș vrea să remarc faptul că PSD nu a fost niciodată interesat de educație , nu a investit în școală, nu a sprijinit proiecte educaționale. Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este foarte simplu: a dorit întotdeauna să existe cât mai mulți asistați social care să ceară și să primească ajutoare sociale, dar care să poată fi manipulați electoral de către PSD. Într-o comunitate cu oameni educați, nu mai poți manipula, oamenii pot să discearnă în cunoștință de cauză. Este un lucru de care PSD se sperie nu doar aici, în județul Neamț, ci peste tot în țară. Abordarea PNL o cunoașteți. Stradă, școală, spital și biserică. Acestea sunt atributele care definesc o comunitate, iar investițiile în aceste domenii asigură progresul pe termen mediu și lung. Piatra Neamț 2020 tocmai aceste lucruri își propune: investițiii în domeniile esențiale ale societății, investiții realizate cu fonduri locale și fonduri atrase – guvernamentale și europene.”a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare

Mai mult, senatorul Eugen Ţapu-Nazare a prezentat strategia liberală pentru lista de consilieri locali.

Florin Beteringhe
Florin Beteringhe

„V-a spus domnul primar Dragoş Chitic de un consilier local care va monitoriza, va răspunde de cartierul Speranța. Este vorba de domnul Florin Beteringhe (foto). Vom extinde această abordare la nivelul întregului oraș, iar fiecare consilier local care se va regăsi pe listele PNL va avea în grijă  o anumită zonă, un anumit cartier. Dorim în acest fel să întărim dialogul cu cetățenii, să știm mult mai repede nevoile lor pentru a putea interveni. Astfel, oamenii vor şti că sunt reprezentați corect în Consiliul Local şi au la cine apela pentru rezolvarea unor probleme, indiferent de dimensiunea acestora.” a încheiat  senatorul Eugen Ţapu-Nazare

Deputatul Vlad Marcoci se va ocupa, alături de echipa liberală, la finalizarea programului de dezvoltare a judeţului Neamţ, Neamţ 2020.

„ Vom lucra în echipă pentru a definitiva programul de dezvoltare a judeţului Neamţ. Alături de primarul Dragoş Chitic, de primarul Laurenţiu Leoreanu şi de alţi primari liberali  vrem să conturăm programul de dezvoltare integrată a judeţului Neamţ. Şi cum lucrările de infrastructură, investiţiile în sănătate sau în sectorul social nu au culoare politică ne dorim să facem echipă cu toate partidele politice  pentru a dezvolta o stare de lucru şi de normalitate  pentru cetăţenii din judeţul Neamţ.” a declarat deputatul Vlad Marcoci.

PUBLICITATE