Șoferul implicat în accidentul de la Dumbrava Roșie, reținut pentru ucidere din culpă

Ieri, 15.02.2017, în urma documentării activității infracționale, ofițerii de poliție rutieră au reținut conducătorul auto, care a provocat accidentul din data de 09.02.2017, în localitatea Dumbrava Roșie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim faptul că în seara zilei de 09.02.2017, polițiștii rutieri au intervenit pentru salvarea de vieți omenești, în urma unui accident produs pe raza localității Dumbrava Roșie. (vezi articolul – AICI)

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr de 23 de ani, din Săvinești conducea un autoturism pe DN 15, din direcția BacăuPiatra Neamț și fiind sub influența alcoolului a intrat în coliziune cu autoturismul ce-l preceda, rezultând rănirea a trei persoane.

Una dintre persoanele accidentate, respectiv un tânăr de 24 de ani, din Săvinești, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași, unde în data de 13.02.2017 a decedat.

Cercetările au fost extinse pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, iar conducătorul auto a fost reținut ieri, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să se dispună luarea unei măsuri preventive.

Poliția Neamț – CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! De asemenea, le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Poliţia Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată!

PUBLICITATE