Șoferi de weekend în Neamț: beți, fără permis, fără asigurare și fug de poliție


În noaptea de 13/14.05.2016, orele 01.55, un echipaj de poliție din cadrul Politiei orașului Roznov aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit pe DJ156A un autoturism ce se deplasa din direcția Borlești-Roznov. Polițiștii au legitimat conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Roznov, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a reieșit că acesta se afla sub influența alcoolului.
Totodată s-a constatat faptul ca autoturismul avea inspecția tehnica periodica expirată din data de 30.12.2015, iar asigurarea de răspundere civilă auto nu mai era valabilă din data de 10.02.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au fost reținute permisul de conducerea, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare pentru abaterile constatate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 14.05.2016, orele 19.20, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, fiind de serviciu pe str. Mihai Viteazu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru o autoutilitară marca Mercedes, însă aceasta și-a continuat deplasarea spre localitatea Girov.
Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acesteia cu semnalele luminoase / acustice în funcțiune, fiind oprită în localitatea Turtureşti.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, un bărbat de 54 ani, din Girov, care, în urma testării alcoolscopice, a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Neamţ, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în seara zilei de 14.05.2016, orele 22.10, polițiștii Secţiei de Poliție Rurală Crăcăoani au identificat în trafic un tânăr de 18 ani, din Bodești, care conducea un autoturism pe DC 165,pe raza satului Cracăul Negru.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul oraşului Târgu Neamţ unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere.
Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

PUBLICITATE