Șoc în Republica Moldova: Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate

Alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Astfel, mandatul lui Andrei Năstase este anulat. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătoria Chişinău a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova în 3 iunie. Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA), care a câştigat scrutinul, spune că va contesta decizia la Curtea de Apel, scrie protv.md.

În turul al doilea al alegerilor locale organizate la Chişinău, Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, a obţinut 52,08% din voturi, faţă de 47,43% din voturi cumulate de candidatul socialiştilor, Ion Ceban.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin și ar fi îndemnat oamenii să iasă la vot.

Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți – să nu facem absolut nimic în această seară”, a declarat primarul ales Andrei Năstase.

PUBLICITATE