Senatorul Țapu despre modul în care PSD a ales să lupte în această campanie


Astăzi, 18 mai, în urma unei conferințe de presă, senatorul Eugen Ţapu-Nazare a dezaprobat modul în care PSD a ales să lupte în această competiţie electorală. Asta după ce, zilele trecute, președintele PSD Neamț ar fi amintit, tot într-o conferință de presă, de firma pe care o are soția senatorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_2957În urmă cu aproape două săptămâni, la începutul campaniei electorale, am anunțat că PNL se va axa pe prezentarea de proiecte, pe confruntarea de idei, și am sperat sincer că această campanie poate fi dusă de toți competitorii într-un spirit de fair play. Se pare că am fost naiv să cred că acest lucru este posibil. PSD a arătat încă o dată dimensiunea ipocriziei sale: lipsit de proiecte, are drept singur scop să își atace contracandidații. Printr-o întâmplare, acum câteva zile, presa centrală a descoperit că mașinăria de postaci PSD nu este o invenție, este o realitate diabolică, menită să discrediteze orice candidat care are ceva de spus, orice proiect, o mașinărie care minte cu nerușinare și care este extrem de bine coordonată. Avem dovada că fiecare postac dă raportul despre ceea ce postează și, în egală măsură, este atent coordonat de la ”centru” și are două misiuni: pe de o parte, să discrediteze oamenii PNL, principala țintă fiind Dragoș Chitic, candidatul la Primăria Piatra Neamț, pe de altă parte, să îl laude excesiv și fără acoperire pe candidatul PSD. Noi nu am răspuns cu aceeași monedă, nu o vom face nici de acum înainte. În schimb, le vom spune oamenilor că există șanse de reușită, de dezvoltare, că primarul Dragoș Chitic are pregătite 14 proiecte europene cu finanțare europeană de 90 de milioane de euro, că Piatra Neamț 2020 este un program coerent, articulat, prin care se crează locuri de muncă, dezvoltare, plus valoare. PSD nu se dezice de practicile sale de tip baron local și nici nu ne mirăm că este așa, cât timp lider al acestui partid la Neamț este un personaj controversat, care a falimentat popria firmă și care acum și-a propus să falimenteze județul Neamț.” a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare

Legat de afirmațiile privind firma soției sale, senatorul Țapu a completat: „Văd că în ultima perioadă mai nou îl preocupă (n.r. – Ionel Arsene) nevestele altora. A început cu soția domnului Chitic, acum a trecut la soția mea (…) Îi transmit prin intermediul dumneavoastră, prietene (în ghilimele pentru că nu sunt prieten cu domnia sa), dacă ai ceva de împărțit cu mine, cu Cozmanciuc, Chitic, Leoreanu, fii bărbat. Nu te lua de soțiile noastre. Și aici vă precizez că și soția domnului Cozmanciuc primește la 11-12 noaptea telefoane în care îi spun tot felul de porcării domnii de la PSD.

O altă mențiune a senatorului Țapu a fost că, spre deosebire de Ionel Arsene, parlamentarii PNL de Neamț s-au implicat în inițierea de legi care să însemne reforma societății românești și care se resfrâng asupra întregului județ: modificări la legea educației, la codul penal, legea votului prin corespondență sau legea electorală.

Unul dintre cele mai așteptate pahete legislative, cel al achizițiilor publice, a fost adoptat acum câteva zile și a fost așteptat atât de mediul de afaceri, cât și de autoritățile contractante.  Pachetul de legi mărește transparența procedurilor de achiziții publice și stimulează investițiile, dar dă și posibilitatea administrațiilor locale de a gândi criterii de evaluare, care să sporească autonomia locală. Aceasta este diferența majoră față de lidrii PSD: noi aplecăm urechea la nevoile comunității și încercăm să le rezolvăm, ei au nevoie de un permanent scanda, în lipsa proiectelor conctrete. a concluzionat senatorul Eugen Ţapu Nazare

PUBLICITATE