Senatorul Eugen Țapu: Ce au în comun uraganul Irma și premierul Tudose

Prima zi de aplicare a supraaccizei la carburanți a dus la scumpirea benzinei și motorinei, prețul combustibililor crescând în medie cu 16 bani pe litru. O nouă majorare se va aplica și începând din 1 octombrie, pentru că Guvernul a aprobat, în sedinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanți în două etape – de la 15 septembrie și 1 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatorul Eugen Țapu Nazare a declarat astăzi, că scumpirea carburantului va duce automat și la mărirea prețurilor din consum

Cum era de aşteptat, preţul combustibilului la pompă a sărit în aer. Toată lumea ştia asta, mai puţin Tudose, premierul României. 
El nu a înţeles că mărirea accizei (cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017 și cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017) duce automat la scumpirea carburantului şi la mărirea preţurilor din consum. Nu înţelege nimic din economie şi continuă să facă experienţe pe poporul român. – a declarat Eugen Țapu Nazare

Senatorul Țapu a mai precizat că în urmă cu o lună, premierul Tudose declara că scumpirea carburanților nu va influența negativ viața românilor.

„Nu va influenta negativ viaţa romanilor. Pot să-i asigur”. Asta declara premierul Tudose pe 9 august, referindu-se la introducerea accizei la combustibil. Realitatea de la pompă, din dimineaţa asta, spune altceva.
Pe piaţa internaţională a fost o creştere a carburanţilor pe fondul ravagiilor făcute de uraganul „Irma”. În România, il avem pe Tudose şi Dragnea care par a fi în competiţie cu uraganul şi produc pagube românilor cu aceeaşi intensitate.
– a mai adăugat senatorul

PUBLICITATE