Semimaraton Piatra-Neamț. Pe ploaie și frig au alergat 21 de km


Pentru ei nu a contat vremea de afară. Au îndurat ploaia, frigul și au reușit să alerge în primul semimaraton din Piatra-Neamț. În jur de 160 de concurenți au alergat la maxim 4 grade, pe ploaie, aproximativ 21 de km.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La eveniment a participat și Viorel Pălici (cel mai bine clasat român la Campionatele Mondiale de Alergare Montană), care a terminat cursa într-o oră și jumătate.

2Semimaraton Curtea Domneasca este evenimentul de alergare din județul Neamț care face tranziția participanților de pe potecile Masivului Ceahlău către orașul reședință de județ, introducând noțiunea de urban trail pe trasee noi de alergare stabilite pe dealurile Cozla si Cârlomanu având ca punct de plecare centrul orașului. Parte a manifestărilor sportive organizate de Asociația “Sport.Natura”, apariția acestui concurs se datorează în primul rând parteneriatului cu Primăria Piatra Neamț iar obiectivul proiectului este acela de a demonstra că alergarea montană poate fi o provocare și în mediul urban.

Ediția de debut a avut loc astăzi, 16 octombrie 2016, și își propune să așeze orașul Piatra Neamț pe harta competițiilor outdoor având ca tema  esențială alergarea în natură. Asociația “Sport.Natura”  cu suportul Primăriei Piatra Neamț a untitled-2gândit și evaluat traseele de concurs astfel încât toți sportivi amatori dar și profesioniști sa-și demonstreze forțele fizice și să resimtă din plin generozitatea reliefului și a punctelor de interes turistic oferite de organizatori.

Conform organizatorilor, traseul de cros (9,2 km/450 m fiferenta de nivel) este varianta mai scurtă a evenimentului Semimaraton Curtea Domneasca și este recomandată alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor. Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore.
Traseul de SEMIMARATON (21km/820 m diferență de nivel) se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Piatra Neamt. Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore.

Mai multe informații despre eveniment dar și clasamentul îl găsiți pe maratonpiatraneamt.ro

Mulțumim pentru fotografii lui Hanganu Dorin. Restul pozelor – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE