Se întâmplă în România: Închisoare cu executare pentru ca a citit mesajele fostei concubine de pe Facebook

Un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, după ce a accesat ilegal contul de Facebook al prietenei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O hotărâre a Tribunalului Călărași ar trebui să îngrijoreze pe cei care accesează conturile de pe rețelele de socializare sau mail-urile partenerilor de viață. Un bărbat din Călărași a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru că a accesat contul de Facebook al fostei sale concubine.

Ancheta a stabilit că în perioada 2012 – 2014, bărbatul a accesat contul respectiv și a urmărit mesajele pe care fosta sa concubină le schimba cu alți bărbați, dar și cu fratele ei, despre care considera că a avut o mare importanță în decizia femeii de a rămâne desparțită de el. Bărbatul a copiat conversații întregi din mesageria fostei concubine pe care apoi le-a trimis unor persoane. În cele din urmă, femeia a aflat și a depus plangere la poliție.

Bărbatul a susținut, în timpul urmăririi penale, că parola contului îi era cunoscută pentru că, înainte de despărțire, îl crease alături de femeie.

Pentru aceste considerente, instanța constată că, în drept, faptele inculpatului C. M., care în perioada 2012-2014, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, a accesat, fără acordul titularului de drept, contul de „Facebook” asociat adresei de e-mail xxxxx, administrat de persoana vătămată V.L.F., în scopul de a obține date referitoare la conversațiile purtate de aceasta cu alți utilizatori ai platformei, deschizând conținutul mai multor conversații tip corespondență electronică stocate în secțiunea de mesaje private a contului, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de „acces ilegal la un sistem informatic”, prev. de art. 360 alin. 1, 2 și 3 C. pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen. – se arată în decizia instanței care îl condamnă pe inculpat la 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție

Deocamdată dosarul nu poate fi invocat de avocați sau procurori în alte instanțe pentru că decizia nu e definitivă. Sentința finală va fi pronunțata de Curtea de Apel.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE