Se întâmplă în Piatra-Neamț: Lași copilul, dimineața, la grădiniță, după-amiază îl iei de la UPU

Părinții unui copil de grădiniță, din Piatra-Neamț, sunt scandalizați după ce au trecut prin niște momente destul de neplăcute. Și-au lăsat copilul l-a grădinița școlii „Daniela Cuciuc” și l-au luat de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Incidentul a avut loc miercuri, 11 octombrie, în jurul orei 16:00, când, cel mai probabil, copilul a fost împins de un coleg și s-a lovit cu capul de pat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mama băiețelului de 4 ani susține că a fost anunțată telefonic să meargă la spital unde și-a găsit copilul plâns, plin de sânge pe haine și cu capul bandajat.

Conform reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, diagnosticul care s-a stabilit a fost de traumatism cranio-cerebral minor, fără pierderea stării de conștiență și cu plagă în vecinătatea sprâncenei. Examenul neurologic a fost în limite normale, conform radiografiei făcute la nivelul craniului nu s-a găsit nicio fractură. Plaga respectivă s-a toaletat și s-a cusut și pansat.

Supărarea mamei a fost mai mare atunci când, până vineri, conducerea școlii nu s-a interesat deloc de starea băiețelului, motivul fiind unul incredibil pentru conducerea unei instituții școlare: „dar ce, eu trebuie să sun 700 de părinți?

Inspectorul școlar general al ISJ Neamț, Viorel Stan, ne-a declarat că știe cazul și a avut o discuție cu directorul și directorul adjunct pentru a rezolva această problemă, pentru că este de datoria lor să rezolve situația. „Pentru mine, o astfel de întâmplare nu sună bine.” – ne-a mai declarat Viorel Stan

Vă prezentăm, mai jos, firul evenimentelor așa cum ne-au fost povestite de mama copilului, vineri (13 octombrie)

„Sunt parintele unui copil in varsta de 4 ani, inscris la gradinita cu program prelungit la Scoala “Daniela Cuciuc”.
L-am lasat dimineata la gradinita si am urmat drumul spre serviciu. La ora 15:50, primesc un telefon de la educatoare, care ma intreaba daca pot veni mai repede, motivand ca s-a lovit. Il sun pe sotul meu sa se duca mai repede si ma pregatesc si eu sa ma indrept spre gradinita. La nici 5 minute, primesc iar un telefon, se recomanda ca fiind directoarea adjuncta a scolii si imi spune sa nu mai vin la gradinita sa merg direct la spital ca il trimit cu ambulanta acolo, spunandu-mi sa nu ma sperii ca nu e nimic grav.
Binenteles ca nu m-am speriat, nestiind ce a patit copilul meu, doar ce e asa grav atunci cand trimiti cu ambulanta un copil in varsta de 4 ani de la gradinita!?
Nu m-am speriat deloc, chiar am mers plangand pana la spital!
Ajung acolo, imi vad copilul plans, plin de sange pe haine si cu capul bandajat. Cei de la UPU imi adreseaza intrebarile clasice, daca sufera de vreo boala etc. Nu sunt capabila sa raspund, nu stiu nici cum ma cheama pe mine.
Aflu intre timp ce s-a intamplat de fapt, ma rog, atat cat a putut sa imi spuna doamna educatoare, care de fapt a fost chemata de acasa, nu era tura ei.
Ma duc intr-o camera cu el, cei de la UPU ii dau bandajul jos si se pregatesc sa il coase. Atunci am inteles si eu de unde avea atata sange copilul meu pe haine, de la gaura mare din frunte.
L-au cusut, am plecat acasa, mi-au zis sa urmaresc efectele adverse etc.
Vorbesc cu d-na educatoare si o rog sa faca o sedinta, sa o cheme si pe d-na director, pentru a putea discuta aceasta situatie intamplata la noi in gradinita.
Ii multumesc oamnei director adjunct ca ne-a onorat cu prezenta si ii urez pe acesta cale insanatosire grabnica doamnei Iordache, director principal, am inteles ca la data sedintei 13.10.2017 era in concediu medical.
Multumesc conducerii scolii pentru ca NU mi-a dat niciun telefon, sa ma intrebe daca este bine copilul meu, daca a murit, sau daca a fost doar o zgarietura.
Ii multumesc si ca m-a luat peste picior cand am intrebat de ce nu s-au interest de starea copilului meu, citez: ”dar ce, eu trebuie sa sun 700 de parinti?”.
Acum stau si ma intreb, cine este vinovat pentru situatia de fata, un copil in varsta de 4 ani care nu are consimtamant, ca l-a impins si a dat cu capul de pat, saraca educatoare ca are 27 de copii in grija ei si nu face fata singura, pe unica ingrijitoare care se ocupa de 5 clase de gradinita, dintre care 3 cu program prelungit (pentru care face patul, duce copiii la baie, ii schimba, o ajuta pe educatoare sa ii adoarma si se mai ocupa si de curatenie) sau pe lipsa de personal?
Am inteles ca pe vremea cand oamna Ciobanu, acum director adjunct, era director principal, s-au facut disponibilizari si din 3 ingrijitoare a ramas una singura.
As vrea sa le intreb pe aceasta cale pe doamnele educatoare daca, in timpul servicului, merg vreodata la baie? Nu ca le-ar interzice cineva, dar cine ar sta cu copiii daca si-ar permite acest lux?
Deci fonduri nu sunt, nu depinde de scoala, ce trebuie sa se intample pentru a se lua masuri, sa moara cineva? Oare atunci ne vor lua in seama pe noi ca parinti?
Ma voi ocupa personal de problema aceasta, voi face o solicitare pentru suplimentarea personalului ingrijitor la scoala. Dupa raspunsul, evident, negativ, voi merge la Inspectorat, la Viceprimar, la Primar etc.
Daca nici asa nu se poate, atunci imi dau demisia de la locul de munca si ma duc eu sa stau acolo in fiecare zi cu el, pentru a ma asigura ca nu i se mai intampla nimic.
Acasa nu il tin, copilul trebuie sa se dezvolte in colectivitate.
Si nici nu-l duc la privat!
Iar voi dragi parinti, imi doresc sa nu treceti prin ceea ce noi am trecut!”

PUBLICITATE