Proiectul Ministerului Justiției – „Se grațiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani”


Ministerul Justiției a publicat, astăzi (18 ianuarie), pe site proiectul ordonanței de urgență pentru grațierea unor persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, pus astăzi în dezbatere publică de Ministerul Justiției, prevede că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanța de judecată, cu excepția recidiviștilor și a celor care au săvârșit o serie de infracțiuni cu violență, infracțiuni sexuale, infracțiuni de corupție etc.

Se grațiază cu jumatate pedepsele aplicate celor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide și celor care au în întreținere minori cu vârsta până la 5 ani, indiferent de infracțiunea pentru care au fost condamnați. De asemenea, se grațiază cu jumătate sau, după caz, cu restul de pedeapsă neexecutat din pedepsele cu închisoare aplicate persoanelor care, conform expertizei medico-legale emisă de instituţiile abilitate sunt diagnosticate cu boli incurabile în faze terminale.

Citeste AICI Proiectul de OUG pentru gratiere

Citeste AICI Nota de fundamentare a OUG pentru gratiere

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail [email protected]

D.M.B.
PUBLICITATE