Se fură ca-n codru în pădurile din Neamț. În doar două zile, poliția a depistat 5 cazuri

În interesul protejării fondului forestier naţional, a combaterii delictelor silvice, polițiștii Secţiei nr.12 Poliţie Rurală Bicaz au acționat pe raza de competență și au depistat pe DN 12C, în localitatea Bicaz Chei o autoutilitară ce transporta pomi de iarnă. În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 63 de ani, din Bicaz, s-a stabilit că acesta nu poseda documente de proveniență și transport pentru cei 23 pomi de Crăciun identificați în autoutilitară. Pomii au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 12.12.2015, orele 12.05, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Ion Creangă, în urma unei sesizări, au identificat și depistat un bărbat de 43 de ani, din Poienari, care, în perioada 06.12.2015 – 10.12.2015, ar fi tăiat fără drept şi sustras mai mulţi arbori în stare verde şi nemarcaţi de pe o păşune împădurită aparţinând unor persoane din aceeași comună.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat tăierea fără drept şi sustragerea unui număr de 55 arbori în stare verde şi nemarcaţi, din speciile carpen, stejar, jugastru, fag şi salcâm. Bărbatul este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de arbori.

În ziua de 13 decembrie, orele 13.30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr 2 Săvinești, au depistat pe un drum forestier situat pe raza Ocolului Silvic Roznov, un atelaj hipo în care se aflau 4 persoane ( cu vârste de 18, 25, 33 și 34 ani, toți din comuna D-va Roșie) și 14 pomi de Crăciun. Polițiștii au stabilit că aceștia au tăiat de pe picior și sustras pomii nemarcați.

În ziua de 13 decembrie, orele 19.30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr 2 Săvinești, au depistat pe raza comunei D-va Roșie un bărbat de 51 ani din comună care transporta 3 pomi de Crăciun nemarcați. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că acesta a tăiat fără drept si sustras pomii dintr-o pădure situată pe raza comunei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări față de suspecți cu privire la săvârșirea de infracțiuni la codul silvic.

În ziua de 13 decembrie, orele 06.20, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr 12 Bicaz, au depistat pe DN 12C, o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 ani din Dămuc și care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase. Polițiștii au măsurat cantitatea lemnoasă transportată ocazie cu care au stabilit că acesta transporta cu aprox. 2 mc în plus față ce fusese menționat pe documente.

Masa lemnoasă suplimentară a fost ridicată în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE