Se fură ca-n codru! 48 metri cubi de material lemnos confiscați de polițiștii nemțeni


În după-amiaza zilei de 12.02.2016, polițiștii Postului de Poliţie Farcaşa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 34 de ani, din localitate, care a tăiat fără drept 14 arbori nemarcaţi de esenţă răşinoase, specia molid de pe un teren cu vegetaţie forestieră situată în extravilanul satului Popeşti.
Materialul lemnos rezultat în urma tăierii, circa 12,04 mc, a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută de art.107 din Legea 46/2008 şi pedepsită de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau cu amendă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 13.02.2016 polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârcina, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un filtru rutier pe raza comunei, ocazie cu care, în jurul orei 14.00, a fost depistat un ansamblul auto format dintr-o autoutilitara și o remorca ce transporta material lemnos.
În urma identificării conducătorului auto, un bărbat de 47 de ani, din Bălțătești și a verificării documentelor, a reieșit că acesta deținea documente în neconformitate cu materialul lemnos transportat.
Astfel, s-a dispus confiscarea cantității de 35,82 mc material lemnos esență rășinoase, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Gârcina, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform art. 19 din Legea nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

PUBLICITATE