Scandalul demiterilor de la Cultură, continuă. Adrian Alui Gheorghe, susținut la nivel național

Decizia de a „decapita” conducerea Bibliotecii Judeţene G.T. Kirileanu, continuă să stârnească reacții. Deși la mitingul de susținere au participat doar patru persoane (pe motiv de furtună), mesajele de susținere pentru scriitorul Adrian Alui Gheorghe continuă să apară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, scriitorul Varujan Vosganian amenință cu un boicot la adresa unei manifestări organizate de Consiliul Județean Neamț. Mai mult decât atât, și academicianul Nicolae Manolescu, Președintele Uniunii Scriitorilor din România, găsește cu totul inacceptabilă demiterea scriitorului Adrian Alui Gheorghe

În situația în care Consiliul Județean Neamț nu-și revizuiește atitudinea în legătură cu destituirea abuzivă a scriitorului Adrian Alui Gheorghe din funcția de director al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț, există riscul ca anul viitor Uniunea Scriitorilor din România să boicoteze cea de-a doua ediție a Premiului Național pentru Proză, organizat și sponsorizat de Consiliul Județean respectiv.
Dacă juriul condus de acad. Nicolae Manolescu ar fi fost informat în prealabil în legătură cu acțiunea Consiliului Județean de demitere arbitrară a scriitorului Adrian Alui Gheorghe, demitere care a avut loc la începutul lunii mai, probabil că prima ediție a Premiului Național pentru Proză din zilele de 30 aprilie – 1 mai a.c. n-ar mai fi avut loc.
Nu putem lăsa ca o astfel de agresiune îndreptată împotriva unui creator și truditor pe tărâmul culturii, devenit cetățean de onoare al orașului său tocmai datorită meritelor sale culturale, să se întâmple ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut. Indiferența noastră ar da un nemeritat și poate definitiv câștig de cauză disprețului față de cei care merită, de fapt, prețuirea și recunoștința noastră. 
a fost mesajul lui Varujan Vosganian 

Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România găsește cu totul inacceptabilă demiterea scriitorului Adrian Alui Gheorghe din postul de director general al Bibliotecii Județene Neamț, în urma unei evaluări făcute de o comisie care nu cuprindea nici un director de bibliotecă, așa cum cere legislația în vigoare, și a respingerii contestației de către o comisie care nu avea nici o abilitare în materie.
Pe baza unor programe mult îmbogățite în 2017, pentru care Adrian Alui Gheorghe a obținut în anii precedenți nota 10, comisia actuală i-a acordat nota 6,89, cu 11 sutimi sub nota 7, care reprezintă nota minimă de admisibilitate.
Din Comitetul Director al U.S.R. fac parte mai mulți profesori universitari, care au declarat că 11 sutimi reprezintă o diferență ce intră în marja de subiectivitate (fixată cutumiar la 50 de sutimi) pe baza căreia nu se poate, așadar, tranșa între admis și respins. Este evident, prin urmare, că totul e ilegal, o simplă lucrătură.
Comitetul Director al U.S.R. își exprimă speranța că oficialitățile locale vor repara această flagrantă nedreptate și așteaptă, ca și scriitorul Adrian Alui Gheorghe, măcar o minimă motivare a deciziei luate  acad. Nicolae Manolescu, Președintele Uniunii Scriitorilor din România

Un interviu cu Adrian Alui Gheorghe, după ce a fost destituit, îl puteți citi în articolul „Masacru“ la vîrful culturii instituţionale din Neamţ AICI

PUBLICITATE