Scandal în Piatra-Neamț. Polițiștii negociază cu o femeie pe strada Petru Rareș

Un scandal a avut loc în seara zilei de 13 iulie, pe strada Petru Rareș din Piatra-Neamț. O femeie despre care unii susțin ca ar fi bolnavă și ar avea un comportament ciudat, a ținut aproximativ 4 ore mai multe echipaje de intervenție în stradă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform martorilor, este vorba despre o profesoară de 44 de ani, la Liceul Economic din Piatra-Neamț. Locuiește cu chirie într-un apartament, la etajul 1 al unui bloc de pe strada Petru Rareș, lângă Colegiul „Spiru Haret”. Vecinii nu știu prea multe dar spun că de câteva zile s-ar fi izolat în casă, mai mult, nu le-ar fi deschis ușa nici când a fost o problemă cu canalizarea la subsol și au vrut să verifice instalația nici când au venit rudele și nici pe proprietarul apartamentului nu l-ar fi lăsat sa intre.

Când au ajuns la fața locului echipajele de intervenție, femeia a refuzat să deschidă usa și a ieșit la fereastră spunând că de fapt ea e o victimă a propriei familii care o considera ieșită din minți și ca fratele ei a încercat de nenumărate ori sa-i spargă ușa pentru a intra cu forța peste ea.
Nimeni nu a putut confirma însă nici declarația ei. Totuși polițiștii au încercat sa negocieze cu femeia să meargă la secție pentru a da o declarație, dar n-au reușit să o convingă.

Nici după mai bine de 2 ore, femeia nu a vrut să coboare iar rudele ar fi rugat echipajele de intervenție sa o scoată cu forța pentru a o duce la un control psihiatric.

Conform unor surse, de 2 luni, femeia ar fi întrerupt munca la catedră tocmai din motive medicale.

Plictisiți de situație și de agitația din plină stradă, vecinii au rugat echipajele să plece și să nu-i mai deranjeze.

Pentru ca nimeni nu a știut ce sa facă, pompierii militari, echipajul medical de pe salvare, jandarmii și polițiștii au rămas în zonă peste 3 ore, timp în care femeia a închis geamul și s-a culcat. Apelul la „112” a fost făcut la 21:19 iar echipajele ISU Neamț s-au retras la 1:15.

Conform comunicatului ISU Neamț: Joi, 13.07.2017, la ora 21:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat de către organele de poliţie, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că o femeie s-a baricadat în locuinţă şi nu deschide uşa în municipiul Piatra Neamţ, str. Petru Rareş. La locul indicat de apelant s-au deplasat un ofiţer şi cinci subofiţeri cu o autospecială de stingere şi o atospecială de comandă din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ. Forţele prezente la locul evenimentului au asigurat măsurile specifice până la ora 01:15.

PUBLICITATE