Scandal cu plângeri la Poliție, între măicuţe la o mănăstire din județul Neamț

Încurcate sunt căile Domnului la Brădiţel, unde maica Sofronia doarme la poarta mănăstirii, de aproape trei ani, după ce a fost exilată pentru „neascultare“, iar acum se ceartă cu celelalte măicuţe, acuzându-le că o ameninţă şi vor să o bată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ana Iosub, în vârstă de 49 de ani, călugărită sub numele Sofronia la Mănăsirea Brădiţel, locuieşte de mai mulţi ani într-o rulotă, în faţa lăcaşului de cult, iar de ceva timp este în conflict făţiş cu celelalte maici.
Ea spune că, săptămâna trecută, în repetate rânduri, a fost ameninţată de măicuţele care nu o lasă să-şi pască două capre pe terenul din apropierea mănăstirii – teren care i-ar aparţine. Femeia a mai povestit că şoferiţa mănăstirii şi o altă măicuţă au sărit cu bâtele la ea, după care au chemat tot ele Poliţia.

În replică, stareţa a declarat că tocmai măicuţa Sofronia ar fi cea agresivă, face numai probleme, vorbeşte urât şi le ameninţă pe măicuţele care-i trec cu vacile prin faţa rulotei.

Neînţelegerile dintre cele două părţi au ajuns în „parohia“ Poliţiei, care urmează să rezolve plângerile depuse de ambele părţi.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE