Scade preţul la gaze: Consumatorii casnici vor plăti cu 3% mai puţin, de la 1 iulie


Prețurile gazelor naturale livrate clienților casnici vor scădea, de la 1 iulie, în medie, cu 3%, conform unei decizii a Comitetului de reglementare al ANRE

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, scăderea aprobată a avut în vedere menținerea prețului producției interne curente la 60,00 lei/MWh, asigurarea consumului clienților casnici 100% din producția internă (curentă și extrasă din depozitele de înmagazinare) și scăderea costului unitar de transport estimat.

Comunicat ANRE
Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 461/28.06.2016 pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 488/2015 privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 487/30.06.2016, Partea I, prin care Guvernul României a aprobat, pentru perioada 1 iulie 16 – 31 martie 2017, menținerea prețului producției interne la valoarea de 60,00 lei/MWh, în ședința din data de 30.06.2016, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, tot pentru această perioadă, o scădere medie de 3% a prețurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, medie calculată în funcție de ponderea pe piața a fiecărui operator licențiat.

Scăderea aprobată a avut în vedere următoarele elemente:

  • Menținerea prețului producției interne curente la 60,00 lei/MWh
  • Asigurarea consumului clienților casnici 100% din producția internă (curentă și extrasă din depozitele de înmagazinare)
  • Scăderea costului unitar de transport estimat.
PUBLICITATE