Satul din România unde toți locuitorii poartă același nume se află în județul Neamț

Toți locuitorii dintr-un sat din Neamț au același nume, Țepeș, și consideră că sunt urmași ai marelui domnitor Vlad Țepeș. Ca să nu se încurce între ei, fiecare locuitor are o poreclă, cunoscută de tot satul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În comuna Bicazu Ardelean exista 300 de locuitori și pe toți îi cheamă Țepeș. Și dacă s-ar crede ca prenumele e diferit, nu există uliță din sat să nu existe două persoane cu nume identic. Cei mai mulţi locuiesc în Ţepeşeni, un cătun care o vreme a fost recunoscut ca sat distinct, alături de satul de centru (Bicazu Ardelean), Telec şi Ticoş.

„Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu, cum o fost, Dumnezeu să-l ierte, domnul primar. Se întâmplă foarte des să ne confunde poştaşul. Vecinul meu este tot Ion Ţepeş Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş, dar amenzile de la circulaţie nu le iau eu, pentru că nu am carnet“, spune Tepes Greurus Ion, un tanar din Tepeseni, potrivit adevarul.ro.

Un bătrân explică de unde vine acest nume de familie:  „Eu am un cumnat preot greco-catolic şi el mi-a spus că noi n-am fost Ţepeş, ci Chepeş, dar nu ştiu exact din ce limbă vine. Dar Chepeş înseamnă om fudul. Şi probabil că de-acolo vine, că de fuduli îs ai dracului de fuduli ţepeşenii“, spune gospodarul

Citiți mai mult – AICI

PUBLICITATE