Șase adulți și cinci copii „culeși” aseară de pe străzile din Piatra Neamț și salvați de ger


În data de 21.01.2016 , în intervalul orar 19.00-24.00 reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț în colaborare cu reprezentanții Poliției Locale a municipiului Piatra Neamț au continuat acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost care se află pe raza municipiului nostru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma acestei acțiunii,  desfășurate în diferite zone din municipiu ( zona Unic, Piața Bistrița, zona Precista,  în zona fostei fabrici de lapte ”Montana” ) au fost găsite un număr de șase persoane adulte și cinci minori (cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani, doar doi dintre copii având domiciliul pe raza muncipiului nostru). Persoana adultă  și cei doi copii  care au domiciliu pe raza municipiului nostru  au fost conduși  de către echipajul mixt, la locuința familiei.

Ceilalți cinci adulți și trei copii au fost conduși la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără  Adăpost, pentru ca aceștia să beneficieze de servicii de cazare,   hrană și asistență medicală primară.

Copiii  care au fost condusi la centrul de cazare  erau însoțiti de către reprezentantul legal. Acesta figurează cu domiciliul în comuna Războieni, sat Borșeni. Tatălui minorilor i s-au adus la cunoștință,  de către reprezentanții biroului Protecția și Promovarea Drepturilor  Copilului,  drepturile copilului și obligațiile parentale  ce–i  revin față de aceștia conform legislației în vigoare.  Ulterior , inspectorii din cadrul Biroului Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, au informat  DGASPC Neamț și primăria de domiciliu a minorilor în cauză, în vederea analizării situației socio- economice a familiei minorilor în cauză și luare unor măsuri în conformitate  cu Legea 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată .

În noaptea  din 21.01.2016 spre 22.01.2016 în  Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără adăpost au fosat cazate un număr de 43 de persoane.

PUBLICITATE