Sara Stroici, o tânără violonistă din Piatra-Neamţ, îi ajută pe copii afoni să simtă vibraţia muzicii

Sara Stroici, o tânără violonistă din Piatra-Neamţ, predă cursuri copiilor afoni, la Iași, în cadrul unor ateliere de dezvoltare a auzului intern.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sara este absolventă a Liceului de Artă „Victor Brauner“ din Piatra-Neamţ şi a Universităţii de Artă „George Enescu“ din Iaşi, cu o bursă de studii în Austria.

A îmbinat perfect cele două pasiuni ale ei, pedagogia și vioara și a ales să lucreze cu așa-zișii copii afoni, prin niște ateliere pe care a început să le facă de ceva timp, ajutându-i să-și dezvolte auzul muzical intern.

Vorbim despre persoane cu auzul perfect sănătos, care nu reuşesc să facă, însă, diferenţa între intervale şi între sunete şi nu reuşesc ca ceea ce aud să şi reproducă vocal“, explică tânăra muziciană. Proiectul său, denumit „Ateliere de dezvoltare a auzului intern“, se adresează atât micuţilor de la grădiniţă, cât şi copiilor aflaţi la vârsta gimnaziului.

Un alt proiect de suflet la care Sara ţine foarte mult este cel în care a dus muzica în spitale la capul pacienţilor în suferinţă. În urmă cu patru ani, alături de colegii din cvartetul Artes din Iaşi, unde este membru fondator, Sara Stroici obişnuia să ţină scurte recitaluri în spitalele Sf. Spiridon, Parhon, Sf. Maria, Neurochirurgie din Iaşi. – notează Adevărul

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE