Sâmbătă și duminică sunteți invitați pe platoul Curții Domnești la Festivalul Dacic Petrodava

La Primăria Piatra-Neamt a avut loc astăzi, conferința de presa a ediției a II-a Festivalului Dacic Petrodava. Au participat Liviu Zgârciu – Președintele Asociației Culturale pentru Istorie Vie și Constantin Lăpușneanu – Președintele Asociației Geto Dacii din Moldova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În acest sfârșit de săptămână, municipiul Piatra-Neamț va fi gazda celei de a doua ediții a Festivalului Dacic Petrodava. Una dintre cele mai vechi așezări umane de pe teritoriul României se află la Piatra-Neamț, aceasta fiind Cetatea Petrodava, cetate ce aparține civilizației dacice începând cu secolul II î.H. Este singurul eveniment de acest gen din regiunea Moldovei, eveniment prin care se promovează patrimoniul istoric si cultural al orașului nostru.

Aceste adevărate lecții de istorie vie, prezentate cu ajutorul trupelor de reconstituire istorica, au tradiție în Europa.Vă invităm sâmbătă si duminică, pe platoul Curții Domnești la o călătorie în antichitate la Festivalul Dacic Petrodava.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

Vezi programul și mai multe informații despre festival – AICI

PUBLICITATE