Sâmbătă, 25 martie, în Piatra Neamț va avea loc un eveniment dedicat „Orei Pământului”

Sâmbătă, 25 martie 2017 de la ora 20:30, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț va avea loc un eveniment dedicat „Orei Pământului„. Evenimentul este organizat de Asociația Sens Civic în parteneriat cu Primaria Piatra Neamț și Centrul de Voluntariat Neamț. ”Ora Pământului” reprezintă o mișcare globală de conștientizare asupra importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător și față de generațiile viitorare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea constă în stingerea luminii și decuplarea echipamentelor electrice neindispensabile pentru o oră, în mod voluntar.
”Facem un obicei din a respecta și a promova în fiecare an Ora Pământului și la Piatra Neamț, pentru că ne pasă de natură, de noi, de ceilalți și de cei care ne vor urma. Renunțăm măcar pentru un moment la autoturisme sau alte mijloace de transport neecologice și facem o plimbare cu bicicleta sau pe jos în centrul orașului. Aducem cu noi lumanari tip candelă și vom transmite prin lumina lor un mesaj de mulțumire dragei noastre planete și de implicare personală în lupta de conștientizare și combatere a risipei. Facem asta pentru că acceptăm cu responsabilitate importanța economiei resurselor natural” a declarat Mircea Albu, voluntar al Asociației Sens Civic.

Organizatorii solicită participanților renunțarea la utilizarea lampioanelor. Dincolo de aspectul impresionant al ”felinarelor zburătoare”, acestea pot provoca incendii devastatoare și chiar incidente aviatice. Pe lângă aceste riscuri există și certitudinea că toate aceste lampioane vor sfârși prin a deveni deșeuri.

Parteneri: Primăria Piatra Neamț, Centrul de Voluntariat  Neamț, Maia Outdoor, Mircea Albu Photo Art, Bells, Fiscal Service

PUBLICITATE