Sâmbătă, 19 martie, Piatra Neamț va sărbători Ora Pământului


Earth lights shining into space

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 19 martie, între orele 20:30-21:30, la Turnul lui Ștefan cel Mare, Asociația Sens Civic în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț vă invită să participați la un eveniment dedicate Orei Pământului.

Prin stingere pentru un interval de o oră a luminilor interioare şi exterioare şi deconectarea echipamentelor electronice care nu sunt esenţiale, evenimentul își propune să atragă atenţia asupra necesităţii unei conduite responsabile în exploatarea resurselor naturale. Conştientizarea realităţii că aceste resurse nu sunt infintite, ar atrage după sine acceptarea şi adoptarea unei schimbări profunde în privinţa modului nostru de a relaţiona cu mediul. Respectarea şi protejarea mediului înconjurator trebuie să devină valori asumate de fiecare dintre noi!

Participanții sunt invitați să aducă lanterne, lumânări sau obiecte luminoase pentru a întregi atmosfera. Indiferent de vremea de afară, se anunță un eveniment cald și prietenos ce are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrice față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În plus, organizatorii anunță că nu vor lipsi surprizele, deoarece orice atitudine responsabilă merită răsplătită!


Un număr de 42 de orașe din România vor participa, sâmbătă, 19 martie, la evenimentul global ‘Ora Pâmântului’, când în intervalul ora 20,30 – 21,30 vor fi organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolică a luminilor de către instituții publice, companii, centre culturale, organizații și chiar cetățeni obișnuiți, potrivit unui comunicat de presă al WWF-România pentru Agerpres

România se va alătura, astfel, altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu, notează organizația de mediu.

PUBLICITATE