Sâmbătă (13 mai) se anunță proteste la Piatra-Neamț. „Nemțenii apără cultura!”

Decizia de a „decapita” conducerea celor mai reprezentative trei instituții culturale nemțene (Teatrul Tineretului, Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu şi Complexul Muzeal Judeţean) a stârnit reacții atât la nivel local cât și național (vezi articolul – AICI).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai mult, pe rețelele de socializare este anunțat un protest pentru ziua de sâmbătă (începând cu ora 18:00 în fața Teatrului Tineretului), prin care organizatorii cer Consiliului Județean Neamț să prezinte motive temeinice care să justifice destituriile sau să revoce deciziile.

Dragi nemțeni, ne vedem sâmbătă în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru că ne simțim în continuare sfidați de politicieni. Aceștia ne demonstrează că uneori nu sunt incompetenți: sunt meschini. În această perioadă au loc cele mai ample proteste din istoria României, ca urmare a unor abuzuri fără precedent. Din păcate PSD-ul (și anexele sale) nu învață nimic! Au intrat cu bocancii în justiție. Acum intră la fel și în cultură. Recent o comisie de evaluare comandată de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a ”evaluat” și constatat ”managmentul deficitar” al celor mai reprezentative trei instituții culturale nemțene: Teatrul Tineretului, Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu şi Complexul Muzeal Judeţean. Astfel s-a decis destituirea directorilor celor trei instituții: actorul Liviu Timuş, scriitorul Adrian Alui Gheorghe și istoricul Iulian Ghercă.
Cerem Consiliului Județean Neamț să prezinte motive temeinice care să justifice destituriile sau să revoce deciziile.
ATENȚIE: Sâmbătă, vă propun să venim cu o carte în mână și cu un citat pregătit pentru politicienii noștri!
Vom face și un marș pe carosabil pe traseul care cuprinde cele trei instituții: Teatrul Tineretului, Biblioteca G.T. Kirileanu și Muzeul de Istorie.
Vă rog invitați prietenii la protest și să distribuiți informația! Mulțumesc. – este mesajul organizatorilor evenimentului pe Facebook, care ne-au declarat că au depus o cerere pentru autorizație de protest la primărie.

PUBLICITATE