Salvamontiștii nemțeni, intervenție pentru doi copii epuizați fizic

Duminică, 28 mai 2017, în jurul orei 19:30 salvamontiștii nemțeni au fost anuntați prin DISPECERATUL NAȚIONAL și „112” că unui copil de 12 ani dintr-un grup de excursioniști de la Tulcea acuza stări de rău, voma, dureri acute de cap, somnolență și nu mai putea continua drumul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grupul coborâse din zona Vf. Toaca spre Cascada Duruitoarea. Echipa de intervenție din Baza Durău s-a deplasat în zona unde, între timp, încă un copil acuza aceleași simptome.

Dupa acordarea primului ajutor, fetița de 12 ani și-a revenit și a putut continua traseul pe picioarele ei. Al doilea copil a trebuit transportat cu UT 2000 până la punctul medical al Bazei Durău unde a fost consultat de către personalul medical de la Ambulanța Neamț.
Aparținătorii au refuzat internarea.

Este al patrulea caz de epuizare fizică accentuată, la copii sub 14 ani, cu acelasi tablou clinic (simptome) – dureri de cap/ vărsături/ stare febrilă/ dureri musculare/ amețeli, la care intrervenim în acestă primavară. Cauza, parcurgerea traseeleor ce depășesc condiția fizică a victimei, alimentația precară, deshidratarea. – notează Salvamont Neamț

PUBLICITATE