Salvamont Neamț. Weekend plin de accidente. Două dintre ele, la concursul Tare ca Piatra


Sfârșit de săptămână deosebit de solicitant pentru echipele de salvare montană, pe fondul afluxului din ce în ce mai mare de turiști, specific sezonului de vară.
Nu mai puțin de 11 solicitări de acordare a primului ajutor înregistrate la punctele de prim ajutor Dochia și Durău, 2 accidente soldate cu traumatisme, ce au necesitat transportul din zona înaltă și predarea la SMURD și alte două accidente grave pe Muntele Cozla în cadrul concursului de Bike-enduro Tare ca Piatra.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în dimineața zilei de 22 iulie, un tânăr de 24 ani din Timișoara, care călcase într-un fund de sticlă spartă și suferise o plagă profundă, hemoragică, la picior, a fost transportat din zona Cabanei Dochia până în Durău, transport ce a durat aproximativ trei ore.

În aceeași zi, în jurul orei 16:00, o doamnă de 70 de ani din Suceava a suferit o fractură a membrului inferior (aflată în zona La Morminte). Echipa de intervenție din Durău a urcat la cota 1500 m și după acordarea primului ajutor, constând în imobilizarea membrului și transport cu UT 2000, a fost predată la SMURD, la ora 18:30.

Pe 23 iulie, la ora 10.30, s-a intervenit de urgență în urma accidentului produs în calificările concursului Tare ca Piatra, desfășurat pe Muntele Cozla. Victima, în vârstă de 35 de ani din Vatra Dornei, a suferit un impact frontal deosebit de violent cu un copac, în urma căruia a rezultat un politraumatism (fractură de membru inferior și traumatism toracic). Transportul a fost dificil deoarece victima acuza dureri mari și probleme respiratorii. A fost preluat de SMURD în jurul orei 11:30.

Pe 24 iulie, ora 12:47, la celași concurs, în proba de anduranță, un băiat de 15 ani din Rădăuti a suferit o cădere în urma căreia a rezultat o fractură de genunchi. A fost transportat și predat la SMURD la ora 13:20.

Restul intervențiilor care au constat în răni ușoare, stări de epuizare, și alte afecțiuni au fost asistate la punctele de prim ajutor fără să necesite asistență medicală de specialitate. – se arată într-un comunicat al Salvamont Neamț

PUBLICITATE