Salvamont Neamț: Turiști rătăciți pe Ceahlău. Atenție! Se anunță primele zile cu temperaturi negative

Sambată, 23 septembrie, in jurul orei 19:30 un grup de 4 turisti din Iasi a solicitat interventia echipei Salvamont Neamt dupa ce au intampinat probleme de orientare pe traseul ce leaga Cascada Duruitoarea de Statiunea Durau. – informează un comunicat Salvamont Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Tot acestia mai anuntau ca inca patru turisti dintr-un grup de 8, care s-a scindat pe parcurs, sunt in zona superioara a cascadei fara lanterne si in stare incipienta de epuizare fizica.

Echipa plecata din Baza Durau i-a gasit orbecaind la lumina telefoanelor mobile si in jurul orei 21:00 i-au coborat in Durau.

Atragem din nou atentia ca traversarea Masivului Ceahlau intr-o singura zi necesita cel putin 9-11 ore timp de parcurs, o conditie fizica acceptabila si o echipare corespunzatore avand in vedere ca temperaturile scad odata cu lasarea intunericului in jurul valorilor de 0 grade iar spre sfarsitul saptamanii viitoare se anunta primele zile cu temperaturi negative.

Lumina telefoanelor mobile nu este indeajuns pentru identificarea semnelor de marcaj si a potecilor, existand riscul de ratacire si accidentare.
Acumulatorul telefonului in conditii de temperatura scazuta si umiditate are o rata de descarcare mult mai rapida!!!
Timpul de deteriorare a parametrilor fizico-psihici si riscul aparitiei hipotermiei mai ales pe fondul epuizarii fizice cresc accentuat.” – notează salvamontiștii nemțeni

PUBLICITATE