Salvamont Neamț: Intervenții pentru turiști rătăciți și accidentați pe Ceahlău

Sfarsitul de saptamana a fost din nou deosebit de aglomerat in zona montana a Judetului Neamt, sute poate mii de turisti au fost prezenti atat in Ceahlau dar si in Muntii Stanisoarei, Tarcau si Cheile Bicazului Hasmas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Specific sezonului de vara, echipele Serviciului Public Salvamont si Asociatiei Salvamont Neamt au efectuat actiuni ample de patrulare, asistenta la punctele de prim ajutor din Statiunea Durau si Baza Dochia dar si interventii in mai multe cazuri de accident montan si situatii in care turistii s-au ratacit si erau in pericol de accidentare in codrii neamtului.

Astfel, vineri 21 iulie s-a acordat primul ajutor unui numar de 6 persoane cu diferite afectiuni minore ale aparatului locomotor , plagi escoriatii etc in zona Statiunii Durau.

Sambata 22 iulie, in cadrul concursului de downhill „Tare ca Piatra ” desfasurat pe muntele Cozla un concurent din Piatra Neamt a suferit un impact frontal violent cu un arbore si cu toate platosele de protectie a suferit un traumatism scapulo-humeral care a necesitat imobilizare, transport si predare la ambulanta.

In jurul orei 18 o femeie din Bacau de 50 de ani cu doi copii minori a solicitat interventia echipei din Baza Durau deoarece se ratacise in zona jghebul lui Nican (Parcul National Ceahlau). Echipa de interventie a localizat-o in scurt timp si a indrumat-o spre statiune unde era cazata.

Pe data de 23, duminica, in jurul orei 14 un turist de 34 de ani din Judetul Bacau pe fondul unui indice de temperatura si uniditate excesiv de mare a solicitat interventia salvatorilor montani in zona Poiana Viezuri.
Echipa de interventie a transportat-o spre Durau fiind intr-o stare de epuizare avansata si cu hipertermie de efort si tot duminica pe la aceiasi ora echipa din Baza de Interventie Dochia a asistat un caz de traumatism de membru inferior suferit de o turista de 28 de ani din Iasi, rezultat in urma unei caderi involuntare in zona Cabanei Dochia.

PUBLICITATE