Salvamont Neamț: Intervenție pe Ceahlău pentru doi tineri, echipați ca de club

In seara zilei de 14-09-2017 salvamontistii nemteni au fost anuntati prin 112 ca doi tineri sunt in dificultate, ramasi fara lumina si fara posibilitatea de a continua drumul, undeva intre Polita Scaius si Cascada Duruitoarea, pe una dintre cele mai abrupte portiuni de poteca, cu risc major de a cadea in gol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pusi in legatura conform procedurii cu dispecerul salvamont au fost sfatuiti sa nu se mai deplaseze nici macar un pas, pana la venirea echipei de interventie.

Norocul lor a fost ca in apropiere exista o echipa, la avanpostul din Poiana Printului ,care inopta acolo urmand ca a doua zi sa urce in tura la Baza Dochia si care i a gasit in mai putin de 30 de minute in punctul numit „La Crucea Aviatorului „deasupra Cascadei Duruitoarea. 

Despre echipament ce sa mai vorbim, tinerii de 21 de ani  din Falticeni-Suceava, probabil confundasera muntele cu vreun mall sau club de noapte. – informeaza salvamontistii

Cei doi au fost coborati in spre Statiunea Durau din apropierea careia i-a preluat o autospeciala salvamont.

Este bine de stiut ca in acesta perioada a anului nu mai exista crepuscul iar ziua fiind in descrestere accelerata bezna se instaleaza imediat dupa apusul sorelui  fiind  profunda si totala . Lumina telefoanelor mobile nu pot penetra intunericul decat pe o raza care nu-ti asigura identificarea semnelor de marcaj si evitarea zonelor de cadere in gol iar autonomia acestor aparate este foare scazuta ( cateva zeci de minute cand aparatul este incarcat la maxim)!!! – mai scrie in comunicatul Salvamont Neamt

PUBLICITATE