Salvamont Neamț: Intervenție dificilă, de 3 ore, pentru un nemțean accidentat

Sâmbătă, 16 septembrie, în jurul orei 19:40, salvamontiștii nemțeni au fost anunțați că pe versantul estic al Masivului Ceahlău, mai exact în treimea inferioara a traseului ce coboară de la Cabana Dochia spre Izvorul Muntelui, într-o zonă cu potecă îngustă și abruptă, un bărbat suferise un accident.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„S-a intervenit cu echipa din Baza de Interventie Durau care in 30 de minute a razbit pe DJ 155 F Axial (alti pivoti…alte capete de bara) si apoi a urcat pana la locul accidentului.
Barbatul din Neamt de 41 de ani bine echipat, alunecase si in cadere suferise un traumatism de membru inferior .
Dupa primul ajutor constand in tratament local antalgic si imobilizare cu un set atele Kramer, a fost securizat in UT 2000 si transportat spre locul de intalnire cu ambulanta.
Poteca ingusta a solicitat mult echipa de salvare, in multe portiuni la platforma nu s-au putut pozitiona decat 2 salvatori.
Interventia a durat aproximativ trei ore.

Ca de obicei a fost un sfarsit de saptamana foarte aglomerat, sute de turisti, profitand de vremea buna, au luat cu asalt toate traseele din zona.” – notează comunicatul Salvamont Neamț

Mai jos, imagini video cu pregatirea (securizarea) dispozitivului UT 2000 pentru transport și transportul pe o zonă dificilă de traseu.

PUBLICITATE