Salvamont Neamț: Exercițiul organizat de către DSU, cel mai complex de până acum

Exercitiul organizat de catre DSU a fost pentru noi, poate cel mai complex de pana acum prin faptul ca in numai doua ore a trebuit sa intervenim in trei zone distincte ale muntelui, cu trei echipe diferite ,in trei exercitii cu tematica diferita si care trebuiau coordonate unitar .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipa 1 a avut de cautat o victima inconstienta care fusese initial muscata de vipera .

Echipa 2 Extragerea dintr-un perete de 40 m a unui alpinist cu fractura de membru inferior si transportul lui pe o brana expusa pana in zona de aterizare.

Echipa 3 Coborarea lansata a targii UT 200 in care se afla un turist politraumatizat, pe un valcel din Gardul Stanilelor cu o inclinatie de 70% si transportul la zona de evacuare aero.

S-au folosit in acest scop ,un coordonator, un dispecer , 12 salvatori profesionisti, o unitate canina si 6 voluntari salvatori montani aspiranti.
Exercitiul a demarat la ora 8.30 dimineata alarmarea generala fiind declansata de catre ISU Neamt si s-a incheiat in jurul orei 10 30 cand aeronava MI 8 a preluat toate cele trei victime in ordinea gravitatii cazului.

Colaborarea cu specialistii ISU Neamt a fost deplina si procedurala si cu aceasta ocazie dorim sa le multumim atat lor cat si intregului echipaj al aeronavei MI 8 pentru efortul depus in acest deosebit de complex exercitiu de salvare montana.
Totodata dorim sa multumim si personalului Cabanei Dochia pentru sprijinul acordat.

(Salvamont Neamț)

PUBLICITATE