Salvamont: Intervenție pentru o turistă din Piatra-Neamț cu traumatism sever de membru inferior

Sfarsitul de saptamana a fost marcat de temperaturi record in zona montana, ieri inregistrandu-se 34 de grade dar si de un aflux mare specific perioadei sezonului de vara. – notează un comunicat Salvamont Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu au lipsit din pacate incidentele nedorite, gen insolatii si hipertermii de efort dar si doua accidente soldate cu traumatisme severe.

Ieri in jurul orei 14, o turista din Cluj a suferit o cadere la coborarea din zona platoului spre Cascada Duruitoarea( zona Polita Scaius). Echipa a trebuit sa intervina pe o temperatura de 34 de grade si sa coboare victima, care avea un picior fracturat, in Statiunea Durau de unde a fost preluata de ambulanta. La temperatura ridicata s-a adaugat si greutatea de aproape 100 kg. a victimei, capacitatile echipei fiind testate la limite greu acceptabile. Zona accidentata, panta foarte abrupta si valea inchisa, flancata de pereti, a facut imposibila solicitarea suportului aero. Pana la cascada au fost efectuate mai multe lansari in coarda. Interventia a durat aproape 5 ore.

In dimineata zielei de astazi a fost derulata o noua interventie, de acesta data din zona Cabanei Dochia, unde o turista din Piatra Neamt a suferit un traumatism sever de membru inferior.
S-a intervenit cu doua echipe, una din Dochia care a acordat primul ajutor si a pregatit transportul si o echipa de suport din Durau care a suplimentat trasportul in zona de coborare de abrupt.

La acesta ora temperaturile au scazut iar prognoza arata ca vor continua sa scada pana la mimime neobisnuit de mici 4 -6 grade in zilele de marti si miercuri.

 

 

PUBLICITATE