Sală de lupte nouă la Clubul Atletic Roman


Clubul Atletic Roman se poate lauda din data de 13 octombrie 2016 cu o noua incinta in care sportivii acestei institutii isi pot desfasura activitatea: Sala de lupte “Dumitru Artenie”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

1Directorul clubului, Traian Macovei, a precizat ca a facut primele demersuri catre Ministerul Tineretului si Sportului pentru finantare inca din vara anului 2014. La un an distanta, in iulie 2015, au inceput lucrarile de amenajare a salii, iar in octombrie 2016 s-a dat in folosinta. Sala de lupte a CA Roman este de forma unui patrat la baza cu latura de 17 metri, dar in exterior se prezinta ca o piramida. In interior se afla o saltea de dimensiuni olimpice si doua vestiare in care sportivii si sportivele se pot echipa si dezechipa.

Investitia a fost in valoare de 100.000 de euro, fara TVA, bani alocati de Ministerul Tineretului si Sportului, lucrarea a fost efectuasta de firma Hidroterm Roman, a carui director este Ioan Taralunga, iar la realizarea acestui edificiu si-a adus aportul si Primaria si Consiliul Local Roman prin diferite decizii luate in timp. Primarul Romanului, Dan Laurentiu Leoreanu, a participat de altfel la inaugurarea salii si nu s-a ferit sa anunte intentia de a se mai contrui o sala de jocuri de maxim 1000 de locuri si de a renova Stadionul “Constantinescu Nehoi” , care ar urma sa aiba teren sintetic si pista sintetica de atletism.

Antrenorii care vor munci in noua sala sint Dumitru Artenie, Mihaela Obreja si Catalina Cosnita. Toti trei au in acest moment in pregatire un numar de 80 de luptatori, fete si baieti.

Traian Macovei, director CA Roman, “Nu ma stiu ca un om emotiv, dar astazi am foarte mari emotii cind iau parte la inaugurarea acestei sali. Ne-am dorit foarte mult sa avem o astfel de sala rezervata doar sectiei de lupte si bucuria este mare cind ma gindesc la faptul ca munca din ultimii ani s-a materalizat in ceva frumos si util”.

Prima intrecere pentru care luptatorii de la CA Roman se vor pregati in Sala “Dumitru Artenie” va fi finala Campionatului national de lupte libere pentru categoriile Copii 1 si Copii 2. – se arată într-un comunicat DJST Neamț 

D.M.B.
PUBLICITATE