S-a stabilit OFICIAL data alegerilor în Neamț. Guvernul PSD îi apără pe incompatibili

Guvernul României se întrunește în ședință astăzi, de la ora 16.00. Un comunicat oficial al Biroului de Presă al Guvernului României, pune la dispoziție proiectul de hotărâre care va fi votat, privitor la alegerile locale parțiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 11 iunie, românii vor ieși, din nou la vot. În Neamț, se vor organiza alegeri în trei localități; municipiul Roman și comunele Pipirig și Bălțătești. 

Astfel, Guvernul PSD nu dorește să se facă alegeri la primarii condamnați pentru incompatibilitate sau conflict de interese, precum cei din comunele
– Agapia (primar PSD), unde Prefectura Neamț a emis ordinul de încetare a mandatului încă de pe 1 martie (vezi articolul – AICI)
– Bîrgăoani, unde Petrică Șchiopu (PSD), primarul comunei, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (pentru conflict de interese).

„GUVERNUL ROMÂNIEI

HOTĂRÂRE privind stabilirea datei alegerilor parţiale pentru primari în unele circumscripții electorale

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 10 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – Se stabileşte ziua de duminică, 11 iunie 2017, ca dată pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parţiale pentru primari în circumscripţiile electorale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. – Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 7 mai 2017.

PUBLICITATE