S-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică în județul Neamț

Biserica din satul Moreni, comuna Văleni, județul Neamț a luat foc pe 17 aprilie 2016. La ora 13:30, departamentul ISU Neamț a fost anunțat că arde turla bisericii. Când au ajuns la locul incidentului, pompierii au constatat că întreaga biserică este mistuită de flăcări. Exista posibilitatea extinderii flăcărilor la casa praznicală, aflată la mică distanţă de biserică, iar turnul acesteia s-a prăbuşit la mai puţin de cinci minute de la sosirea pompierilor militari. La stingerea incendiului au participat doi ofiţeri şi 26 de subofiţeri din cadrul ISU Neamţ. Au ars biserica, pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp., şi toate bunurile din interior. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor neizolat corespunzător. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După această nenorocire comunitatea și nu numai s-a mobilizat și a reușit să adune o parte din banii necesari construirii unei biserici noi. Preotul paroh Gripca Nicolae Daniel spune că au fost ajutați foarte mult domnul Michael de Styrcea, boierul satului care a venit din Anglia special pentru acest eveniment. Consiliul Local Văleni a contribuit mult pentru ridicarea unei noi biserici.

Sâmbătă, 20 mai, în comuna Văleni a avut loc un eveniment deosebit de important, s-a pus piatra de temelie a noi biserici din satul Moreni.
La eveniment au participat prefectul, parlamentari de Neamț și, nu în ultimul rând, oamenii comunei, beneficiarii direcți ai noului lăcaș de cult.

Evenimentul a fost binecuvântat de Înaltpreasfințitul părinte Ioachim, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului care a și condus întreg ceremonialul religios.

„Având Înalta binecuvântare a IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului astăzi, 20 mai 2017 s-a scris o fila importanta in istoria parohiei noastre, Parohia Văleni.
Împreună cu un sobor de preoți, alături de oficialitățile locului, de fiii satului am luat parte la un eveniment extrem de emoționant și poate unic pentru mulți dintre noi.
S-a pus piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Cuvioasa Parascheva, din Moreni.
Mulțumim Bunului Dumnezeu ca ne-a oferit oportunitatea de a trai astfel de momente și ca putem pune fiecare o treapta spre mântuirea noastră!
Dumnezeu sa ne ajute sa continuam ce am început astăzi”, a precizat Gripca Nicolae Daniel, preot paroh în Parohia Moreni.

sursa: romanulfinanciar.ro
PUBLICITATE