S-a inaugurat drumul care duce spre Stația de transfer a deșeurilor, la Tașca


Tasca1Dan Manoliu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a inaugurat drumul de acces spre Stația de transfer a deșeurilor de la Tașca. La eveniment au mai participat responsabili de implementarea acestui proiect din cadrul Consiliului Județean Neamț – Olimpia Adam, directorul Unității de Implementare a Proiectelor, Mihaela Popa, manager al proiectului privind Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Neamț, angajați ai Consiliului Județean implicați în derularea investiției și cei care au efectuat lucrarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am făcut recepția la termen a lucrărilor la drumul de acces spre Stația de transfer a deșeurilor de la Tașca. Este o lucrare făcută în cadrul proiectului privind Sistemul de Tasca3Management Integrat al Deșeurilor di n județul Neamț, cu fonduri suportate de către Consiliul Județean, pentru că execuția acestui drum a fost cheltuială neeligibilă în cadrul proiectului. În timpul vizitei de astăzi nu s-au constatat probleme de execuție, lucrarea fiind realizată la standardele cerute. Apreciez faptul că a fost realizată într-o perioadă scurtă, iar constructorul s-a mobilizat pentru a respecta termenul stabilit inițial, fără a mai fi nevoie de vreo prelungire. Transportul deșeurilor către stația de la Tașca se va face în condiții de siguranță, așa cum se întâmplă în cazul Depozitului județean de la Girov. Rămâne de stabilit operatorul pe zona aceasta și va demara activitatea conform proiectului județean privind selectarea și managementul deșeurilor“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu.

Tasca2La Taşca au fost finalizate şi Staţia de transfer, şi cea de sortare, ceea ce mai era de făcut fiind elementele de legătură: drumul de acces și racordurile la reţeaua de apă.

Staţia de transfer de la Taşca a fost realizată prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ şi are o capacitate de 9.000 de tone pe an. Valoarea acestei investiţii este de 3.104.714 lei, inclusiv TVA. Staţia de sortare a fost construită printr-un proiect Phare şi are o capacitate de 2.500 de tone pe an.

Drumul de acces la Staţia de sortare şi transfer are o lungime de 927 de metri şi o valoare de 2.017.253 de lei, inclusiv TVA.

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a apreciat faptul că în județ încă un proiect a fost dus la bun sfârșit. „Bine că s-a terminat și acest capitol din proiectul mare, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. Mai sunt proiecte importante în derulare și am speranța că datorită specialiștilor noștri din Consiliul Județean, pe noile axe de finanțare vom reuși să implementăm și altele, pentru că nevoia de investiții este foarte mare“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan.

PUBLICITATE