S-a dat startul campaniei de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui


img-20160909-wa0004Instituţia prefectului judeţul Neamţ  a încheiat cu Asociaţia Sens Civic Piatra Neamţ, un acord de parteneriat în vederea realizării mai multor acţiuni cu impact pozitiv asupra mediului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prima dintre aceste acţiuni o constituie campania de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui  – Bicaz, care se desfăşoară în perioada 9 – 11 septembrie a.c.

În acţiune sunt implicaţi un total de peste 300 de voluntari, care timp de 3 zile vor realiza ecologizarea lacului în mod organizat, având asigurate transportul, masa şi cazarea.

img-20160909-wa0003Prezent, la această acţiune subprefectul judeţului, Vlad Ciurea a participat la instruirea celor aproximativ 150 de voluntari adunaţi în această dimineaţă la pontonul Lacului Izvorul Muntelui, la repartizarea materialelor necesare ecologizării şi la alcătuirea echipelor care, îmbarcate pe 4 vapoare, se deplasează în locurile arondate fiecărei echipe unde sunt aşteptaţi de alţi voluntari din comunităţile locale, pentru începerea acţiunii de ecologizare.

Astfel de acţiuni presupun implicarea, atât a instituţiilor cât şi a întregii comunităţi. Activitatea care demarează astăzi constituie cel mai amplu parteneriat dedicat protecţiei img-20160909-wa0000mediului care s-a realizat in judeţul nostru. Suntem plăcut surprinşi de interesul arătat acestei campanii, de numărul mare de voluntari şi ne gândim serios să permanentizăm un astfel de eveniment, sub forma  unui proiect anual. Să nu uităm totuşi, că aceste acţiuni au rolul lor, extrem de important de altfel, dar ceea ce contează cel mai mult este educaţia fiecărui cetăţean. A păstra mediul înconjurător curat  reprezintă un semn de civilizaţie, de  responsabilitate şi de implicare civică, a spus subprefectul Vlad Ciurea

Acţiunea este organizată şi susţinută de peste 30 de instituţii şi organizaţii.

D.M.B.
PUBLICITATE