Rușinos! Câți turiști străini ne-au vizitat în 2016. Județul Neamț nu prinde nici TOP 20

Aproximativ 2,5 milioane de turiști străini au vizitat, în anul 2016, România. Conform datelor Institutului Național de Statistică, 1,1 milioane au vizitat Bucureștiul, iar pe urmatoarele locuri se află județele Brașov, Sibiu, Timiș și Cluj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Județul Neamț se află pe locul 22 cu 14.220 de turiști care au vizitat zona noastră. Conform statisticilor, în anul 2015, în județul Neamț au venit 12.391 de turiști străini.

Cu alte cuvinte, după promisiunea de a „transforma Neamțul într-un adevărat brand de țară” (vezi articolul – AICI), după întâlniri cu reprezentanți ai operatorilor economici din domeniul turismului (vezi articolul – AICI), după „defilări” pompoase la Târguri de Turism și după un MEGA Târg de Crăciun la Neamț, județul nostru a reușit să strângă doar 1.829 de turiști străini față de anul 2015.

Peste 14.000 de turisti straini au vizitat Neamtul anul trecut. Potentialul turistic al judetului este mult mai mare. Dar „piedicile” sunt de ordin administrativ, ba nu e drumul bun, ba nu stim sa promovam ce trebuie. Turismul este pentru Neamt o mare sansa. Merita exploatata. De exemplu, in Suceava unde administratia judeteana e liberala se vede diferenta si la numarul de turisti straini, peste 50.000. Si din cauza ca se ignora potentialul turistic, judetul Neamt are cel mai mic salariu mediu net din Romania. – a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc

Cu toate astea, la începutul lunii martie 2017, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, declara: imi doresc ca Neamtul sa aiba o Universitate, iar in urma analizelor facute, domeniul oportun este cel al turismului, aflandu-se in concordanta cu proiectul pe care l-am propus nemtenilor la inceputul mandatului. (vezi articolul – AICI)

Vezi harta interactivă și statistica pe fiecare județ – AICI

PUBLICITATE