Roznov: O femeie de 31 de ani, bătută și sechestrată de concubin, din cauza geloziei

În data de 18.08.2017, polițiștii roznoveni au reținut un bărbat de 52 de ani, din localitate, după ce a fost probată activitatea acestuia privind săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de liberatate în mod ilegal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Faptele pentru care este cercetat bărbatul au avut loc în data de 16.08.2017, când acesta împreună cu concubina sa au consumat la domiciliu băuturi alcoolice, iar din gelozie, bărbatul a lovit femeia de 31 de ani. Ulterior agresiunii, victima a fost imobilizată în locuință până pe data de 17. 08. 2017, când bărbatul a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru preluarea femeii care acuza dureri în zona abdominală.

Poliția orașului Roznov a fost sesizată în amiaza zilei de 18.08.2017, despre acest eveniment, fiind demarate toate verificările pentru clarificarea acestor aspecte. În mai puțin de 8 ore, polițiștii au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului, care a și fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de violență în familie și lipsire de liberatate în mod ilegal.

La data de 19.08.2017, bărbatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Piatra Neamț, care și-a însușit propunerea și a dispus masura arestarii preventive față de acesta, pentru o perioada de 30 zile.

Reamintim ce trebuie să facă o victimă a violenţei intrafamiliale dacă agresiunea a fost fizică:
 să sune la 112 şi să ceară sprijin dacă viaţa şi sănătatea îi sunt puse în pericol!
 să-şi îngrijească de urgenţă starea de sănătate deoarece vătămările suferite pot evolua neaşteptat şi se pot agrava rapid.
 să solicite consultul medico-legal şi eliberarea unui certificat constatator. Acesta se eliberează contra cost, contravaloarea acestuia recuperându-se ulterior, după câştigarea procesului.
 în cazul unei agresiuni sexuale, să nu-şi schimbe hainele şi să nu se spele, pentru a nu distruge probele necesare medicilor legişti.
 dacă este chemată poliţia la domiciliu pentru constatarea unei agresiuni şi obiectele sunt răvăşite, sunt pete de sânge, să nu se facă ordine deoarece poliţiştii trebuie să observe locul faptei aşa cum este.
La nivelul Poliției Române este derulată Campania de prevenire a violenței intrafamiliale,“ARIPI FRÂNTE”, ce are ca scop informarea publicului larg cu privire la consecințele grave ale comportamentului abuziv manifestat în cuplu.

Reamintim faptul că în conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 „persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”.

PUBLICITATE