Roman: Noi contracte de salubritate. Vezi prețurile pentru colectarea gunoiului

Primăria municipiului Roman îndeamnă cetățenii să facă un contract de salubritate cu operatorul și să colecteze selectiv deșeurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu data de 1 iulie 2018, a devenit operațional proiectul european ”Sistem de management integrat al deșeurilor”, coordonat de Consiliul Județean Neamț, astfel încât, până la data de 15 iulie, fiecare cetățean din Roman trebuie să aibă contract cu operatorul de salubritate care a câștigat licitația – Rossal Roman. Pentru cetățenii care locuiesc la bloc, contractele vor fi încheiate de către asociațiile de proprietari, în timp ce locuitorii de la case și agenții economici trebuie să încheie contracte individuale cu operatorul de salubritate.

Noile tarife stabilite prin licitație pentru colectarea gunoiului sunt de 6,83 de lei (TVA inclus) pe lună pentru persoanele fizice și de cotă parte (funcție de activitate și suprafață) din 409,36 lei/tonă (TVA inclus) pe lună pentru persoanele juridice. Agenții economici care au magazine la parterul blocurilor nu vor mai plăti gunoiul la asociațiile de proprietari, ci vor trebui să aibă contract direct cu operatorul de salubritate.

Persoanele fizice și cele juridice care refuză să încheie contract cu Rossal vor avea de achitat o taxă specială la Primărie, taxă mai mare, care va ajunge ulterior tot la operatorul de salubritate. Taxa pentru cei care NU vor să încheie contract cu operatorul este de: 15 lei pe lună de persoană pentru utilizatorii persoane fizice asociate, de 20 de lei de persoană pe lună pentru cei care locuiesc la case și de 500 de lei pe tonă pentru agenții economici.

Platformele sunt dotate cu europubele, de culori diferite: galben – pentru metale și plastic, albastru – pentru hârtie și carton, verde – pentru sticlă.

În acest an, municipiul Roman trebuie să atingă un grad de colectare selectivă de 40%, așadar vă recomandăm să puneți separat deșeurile, să le spuneți și cunoștințelor despre această obligativitate, astfel încât să nu fim amendați de Uniunea Europeană pentru poluarea mediului. Sunați la numărul gratuit 0233.984 de fiecare dată când observați persoane care caută prin tomberoane sau fură materialele reciclabile! – informează Primăria Roman

PUBLICITATE