Roman: Eveniment organizat la împlinirea a 126 de ani de la nașterea compozitorului și dirijorului Mihail Jora

Miercuri, 2 august, la împlinirea a 126 de ani de la nașterea compozitorului și dirijorului Mihail Jora, născut la Roman, administrația publică locală a așezat, pe casa în care acesta a locuit, o placă comemorativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La evenimentul organizat în curtea imobilului, situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 249, au luat parte primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga, familia Dimitriu – Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti și Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a municipiului Bucureşti, pianista Ilinca Dumitrescu – executant al testamentului soților Mihail și Elena Jora, directorul Bibliotecii ”George Radu Melidon” – Cristina Panaite, criticul Lucian Strochi, precum și alți numeroși iubitori de cultură.

Primarul Lucian Micu a primit cu deschidere propunerea venită din partea directorul general al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti ca una din sălile de evenimente ale Bibliotecii să poarte numele Mihail Jora.

În istoria muzicii româneşti, Mihail Jora rămâne ctitorul liedului şi baletului modera autohton, creatorul muzicii simfonice cu program şi cel mai important profesor de compoziţie al secolului XX

PUBLICITATE