Rezultatele elevilor din Neamț la Concursul Național „Magda Petrovanu”. 47 premii și mențiuni

Sâmbătă, 08.04.2017, s-a desfășurat la Iași a IX-a ediție a Concursului Național „Magda Petrovanu”, organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Chimie, care îşi propune să descopere şi să promoveze elevii pasionaţi de chimie, atât din ciclul gimnazial cât şi liceal.
Anual, participă cam 1500 de elevi din toata tara. Tematica de concurs este adaptată programelor  școlare corespunzătoare fiecărui an de studiu și profil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din județul Neamț, anul acesta, au participat circa 200 de elevi de la colegii naționale, colegii și licee tehnice, școli gimnaziale. Se remarcă cu bune rezultate prezența la concurs a elevilor din mediul rural din comune cum ar fi:
Tămășeni/Adjudeni – un premiu II si o mențiune – elevi îndrumati de prof. Bancu Lucreția,
Bahna, Petricani – un premiu III – elev pregătit de prof. Cristei Daniela,
Răucesti, Săbăoani,  etc.

Menționăm că la concurs s-au înscris și participat elevi care au confirmat poziția în loturile naționale ale olimpiadelor și concursurilor la disciplina chimie, de exemplu, 5 dintre premiile I aparțin elevilor care vor reprezenta județul Neamț la Olimpiada Nationala de Chimie 2017.

Elevii nemțeni au înregistrat rezultate bune și foarte bune reprezentate prin  performanța unui număr de 47 premii și mențiuni după cum urmează:

  • 6 premii I
Nr.

Crt.

Numele si prenumele elevului Clasa Unitatea școlară Profesor îndrumător
1. Apetroaie Tudor X Colegiul Național “Petru Rareș” Ionică Florica
2. Căderea Ioan IX Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Andrei Brindușa
3. Bălănici Andrei IX Colegiul Național “Ștefan Cel Mare” Ungurenașu Teodora
4. Filip-Muraru Elena VIII Colegiul National “Petru Rareș” Ionică Florica
5. Leancă Ioana VIII Școala Gimnazială “V. Alecsandri” Roman Popa Ecaterina
6. Palaghia Rareș IX Colegiul Național “Roman Vodă” Burlacu Crenguța
  • 4 premii II;
  • 14 premii III;
  • 23 mențiuni.

Precizăm că au participat un număr de 12 elevi de clasa a XII-a, obținând: 1 premiu II, Colegiul Național “Roman Vodă”, elev pregătit de prof. Burlacu Crenguța; 3 premii III Colegiul Național “Gheorghe Asachi”, prof. îndrumător Pavăl Valentina-2 elevi și Colegiul Național “Calistrat Hogaș”, prof. pregătitor Andrei Brindușa-1 elev; 3 mențiuni, Colegiul Național “Roman Vodă” prof. indrumator Enescu Aurica-2 elevi si Colegiul Național “Calistrat Hogaș”, prof. pregătitor Andrei Brindușa-1 elev

   Indiferent de numărul premiilor și al mențiunilor obținute, considerăm că actul participativ în competiții caracteristice disciplinei pentru elevi rămâne primordial în traseul către performanță și pentru formarea lor ulterioară.

Felicitări tuturor elevilor participanți și profesorilor îndrumători! Apreciem și admirăm eforturile dumneavoastră!

PUBLICITATE