Reținuți după zeci de furturi realizate în mai multe judeţe, printre care și Neamț

Şase persoane de etnie romă din Moţca, care dăduseră lovitura vieţii lor în materie de escrocherii, au fost prinşi zilele trecute de către poliţiştii ieşeni, după o anchetă “maraton”. Săptămâna trecută, cei şase au reuşit să fure din casa unor pensionari , de 82 şi 74 de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza, o geantă cu 44.000 de euro şi 110.000 lei. Anchetatorii cred că aceștia ar putea fi autorii a zeci de escrocherii în dosare rămase, până zilele acestea, cu autori neidentificaţi. – notează ziaruldeiasi.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt suspecţi în zeci de furturi, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe: Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ.

Ei schimbau săptămânal maşinile cu care se deplasau prin localităţile rurale, în căutare de vârstnici cu bani puşi deoparte. Dacă pensionarii abordaţi aveau bani, însă nu reuşeau să îi fure ziua, se în­torceau şi intrau în casele oamenilor pe timpul nopţii. Metoda „brevetată“ de ei este simplă: întrebau oamenii din sate dacă ştiu pe cineva care vinde cartofi, vin, fasole, sau ouă. Apoi mergeau la persoanele respective şi le băteau la poartă: unul dintre ei ţinea de vorbă gazda la poartă, iar ceilalţi intrau în casă prin spate şi cotrobăiau.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE