Record de pașapoarte noi în iulie și august – peste 8000


Instituţia prefectului, printre atribuţiile conferite de legislaţie, are şi coordonarea activităţii serviciilor publice comunitare, atât pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor cât şi regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prefectul Niculina Dobrilă, după implementarea  prevederilor ordonanţei privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice, a solicitat  Serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple să realizeze o analiză a activităţii desfăşurate în perioada iulie – august a acestui an.

În perioada de vară numărul solicitărilor pentru eliberarea de paşapoarte a crescut semnificativ odată cu începerea vacanţei şi perioada de concediu a românilor care lucrează în străinătate. Având în vedere că nu am beneficiat de resurse suplimentare faţă de celelalte perioade ale anului, pentru a veni în sprijinul numărului mare de cetăţeni care solicitau eliberarea de paşapoarte, s-au  făcut eforturi, au fost dispuse câteva măsuri, deja cunoscute de altfel,  care să optimizeze activitatea serviciului” a spus prefectul Niculina Dobrilă

Aceste măsuri au constat în prelungirea programului de lucru la ghișee începând cu data de 13 iulie până la data de 28 august (422 de ore suplimentare), desfăşurarea activităţii de soluţionare a cererilor şi rezolvarea unor probleme curente în zilele de sâmbătă şi duminică  (116 ore), redistribuirea personalului pentru acoperirea activităţilor impuse de fluxul de emitere a paşapoartelor simple electronice şi temporare, replanificarea şi reducerea perioadei de concediu pentru angajaţii serviciului comunitar.

Astfel, din analiza activităţii Serviciului public comunitar a rezultat faptul că, deşi pentru  perioada 01.07 – 31.08. 2016, au fost prognozate a fi soluţionate un număr de aproximativ 6000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, numărul efectiv al acestor cereri s-a ridicat la un total de 8189 (3401 cereri în luna iulie şi  4788 de cereri în luna august).  În ultimii 2 ani, în aceeaşi perioadă, au fost depuse 6227 cereri în anul 2015, respectiv 5183  în anul 2014.

„Numărul solicitărilor a crescut cu 31,5% faţă de anul precedent şi cu 58% faţă de anul 2014, în condiţiile în care, cum am mai spus, resursele umane şi logistica noastră au rămas aceleaşi. Referitor la modalitatea de plată a taxelor aferente eliberării paşapoartelor s-a constatat că, după impactul major al schimbării generate de ordonanţa guvernului,  modalitatea de plată on-line a devenit o alternativă. De altfel, noi am recomandat  cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ”, a mai spus prefectul Niculina Dobrilă.

D.M.B.
PUBLICITATE