Razie printre transportatori. Vezi cum se circulă în microbuzele și autobuzele din Neamț

Oameni îngrămădiți ca în conserve, copii care stau să iasă prin parbrize și transportatori inconștienți. În acest mod se desfășoară transportul interjudețean în Neamț, pe mai multe rute care leagă comunele și satele limitrofe orașelor. Deasemenea, unii nici nu au dreptul legal de a efectua curse regulate, dar totuși o fac. În mare parte, cei ce folosesc transportul în comun la primele ore ale dimineții sunt copiii care merg la școală și persoane care sunt nevoite să facă naveta la locul de muncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma mai multor sesizări ale locuitorilor din zonă, la primele ore ale dimineții de ieri, 10 martie, echipaje ale poiliției rutiere precum și serviciul de Transporturi din cadrul Consiliului Județean, au efectuat o serie de controale, în urma cărora, în mai puțin de jumatate de oră, au întocmit amenzi și procese verbale de peste 2500 de lei, șoferii fiind sancționați cu avertismente și amenzi.

Principala scuză a șoferilor, care le-a fost transmisă si celor din microbuze și autobuze, este că s-a stricat, de curând, o mașină sau un autobuz și sunt nevoiți să ia mai multe persoane decât locurile admise. Sunt cazuri în care numărul pasagerilor depășește cu 30 – 40 de oameni față de locurile admise.

Acțiunile autorităților vor continua și în zilele următoare, iar cei ce se vor abate de la regulametul de transport vor fi sancționați.

Video: Antena 1
PUBLICITATE