Răspunsul Spitalului Roman privind bătrânul filmat cum se vaită de durere

Share on Facebook576Tweet about this on Twitter

UPDATE – 9 ianuarie – CPU Roman, ultima reacție – „Acestea sunt informaţii oficiale, ce pot fi dovedite”

UPDATE 2 – Raed Arafat a solicitat clarificări în cazul bătrânului din Spitalul Roman

UPDATE 1 – Reacția Primăriei Roman la scandalul cu bătrânul ignorat în faţa uşii la Urgenţe


Răspunsul Spitalului de Urgență Roman, privind situația pacientului filmat pe holul spitalului – vezi articolul Bătrân filmat pe holul Spitalului din Roman, rugându-se de medici să îl ajute 

„Este vorba de un pacient de 84 de ani purtător cronic de sondă urinară pentru un adenom de prostată și care se prezintă periodic la noi, în Centrul de Primiri Urgențe. În luna ianuarie s-a prezentat de 3 ori, în luna decembrie 2016 – de 6 ori, în noiembrie 2016 – de 7 ori și este foarte cunoscut de personalul din Centrul de Primiri Urgențe.

În cursul zilei de ieri, 5 ianuarie, la 8:51 este adus de ambulanță la Centrul de Primiri Urgențe unde a fost consultat de medicul urgentist care recomandă analize, EKG, consult chirurgical, este văzut de chirurg, de internist, i se recomandă tratament care este efectuat în CPU și la domiciliu și este trimis acasă cu ambulanța.

Astăzi, a venit din nou. Dumnealui fiind purtător cronic de sondă urinară, se întâmplă ca atunci când sonda se înfundă, doare. Dumnealui când se vaită, se vaită din cauza sondei urinare. În momentul în care a venit, după cum se vede și în filmuleț, erau urgențe (cod roșu), iar ca purtător de sondă urinară nu este o urgență de tip cod roșu. Ca atare a așteptat dar nu a fost un timp de așteptare foarte mare. Câteva minute. Perioadă după care a fost preluat de către medic, investigat din nou, schimbată sonda și trimis la domiciliu cu ambulanța” – au declarat reprezentanții Spitalului de Urgență Roman

D.M.B.

3 comments

  1. Sunteti niste mincinosI nu lati trimis cu ambulanta la dus un domn care ni se pare a facut filmuletul

  2. Dati in judecata pt declaratii mincinoase

  3. Plesea Gheorghe

    Nu cunosc cazul dar citind reacțiile sunt edificat asupra situației: Exista o categorie nefasta de pacienți abuzivi: Pacient cronic; diagnosticat clar; cu tratament stabilit foarte bine; a beneficiat de toată atenția de N ori; Nu urmeaza tratamentul niciodată ca sa-i fie cit mai rău și sa impresioneze, mai mult nici în spital nu ia medicația ca sa „tragă” de internare. Acești pacienți considera ca medicul e singurul responsabil de sănătatea lor și e OBLIGAT sa-l rezolve oricum; el (pacientul) nu are nici măcar o responsabilitate fata de propria sanatate : personalul medical e obligat sa-l hrănească, sa-l spele, sa-l îmbrace, sa-l trateze, sa-l transporte pe targa sau cărucior deși e valid, fără ca el sa miște un deget; pacientul „sultan” …..

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published.